El mural #NoVullMarxar va ser retirat per l'Ajuntament per "un error de coordinació"

Fonts municipals expliquen que els serveis de netejar van retirar el mural, perquè "tenen la instrucció de retirar els cartells que hi ha a la via pública"

El dissabte 5 de juny s'inaugurava el mural fotogràfic #NoVullMarxar, de Ramon Ferreira, ubicat a les parets del pont del carrer de Manel Farrés. Unes hores després, el mural, que denunciava el difícil accés a l'habitatge que pateixen alguns santcugatencs, havia desaparegut. "El mural va tenir una bona resposta, i és que mentre l'estàvem instal·lant, diferents persones es van acostar per veure l'obra. A les 18 h, però, vaig rebre un avís de la meva germana que el mural no hi era. És decebedor i humiliant, perquè és un projecte que es va endarrerir per la Covid-19 i hi vaig estar treballant durant més d'1 any", explicava el seu autor, Ramon Ferreira, al TOT.

Més info: El mural #NoVullMarxar denúncia la dificultat d'accés a l'habitatge a Sant Cugat

 

El dimecres, 9 de juny, 4 dies després d'haver estat retirat, fonts municipals han apuntat que va ser obra dels serveis de neteja del consistori, producte "d'un error de coordinació entre els diferents departaments". De fet, tal com expliquen fonts municipals, els serveis de neteja "tenen la instrucció de retirar els cartells que hi ha a la via pública", i en aquell moment no eren conscients que hi havia una autorització municipal perquè el mural #NoVullMarxar ocupés aquella paret, la qual cosa "no es va notificar al servei de neteja".

En aquest sentit, tal com asseguren les fonts municipals, l'Ajuntament "lamenta la situació i el greuge qiue hagi pogut ocasionar a l'artista". Per això, la idea del consistori és tronar a recuperar i instal·lar aquesta exposició. Per això, segons expliquen fonts municipals, estan en converses amb l'artista per trobar la manera de recuperar l'exposició. De fet, el Govern municipal es mostra "compromés amb l'accés assequible a l'habitatge" -matèria de l'exposició.

Una de les parets en les quals es trobava el mural #NoVullMarxar. FOTO: Nielo Ballart

Una de les parets en les quals es trobava el mural #NoVullMarxar. FOTO: Nielo Ballart 

 
Comentaris

Destaquem