Els museus i galeries de Sant Cugat obren portes amb un terç d'aforament

Les diferents galeries de Sant Cugat ja han obert les portes al públic i els museus estan treballant per condicionar els espais als protocols d'higiene establerts

Els centres culturals de Sant Cugat encaren l'obertura dels seus espais, després que el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, anunciés que podrien obrir portes amb un terç del seu aforament a partir del dilluns 18 de maig, dins de la fase 0,5. Així doncs, mentre les galeries d'art de Sant Cugat ja han obert les seves portes, els Museus de Sant Cugat estan treballant els preparatius per poder obrir al públic.

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya que compta amb més galeries associades al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, per darrere de Barcelona. En el cas de Canals Galeria d'Art va obrir les portes, el dilluns 18 de maig, amb un terç del seu aforament. "Acceptem cites prèvies o si la galeria està buida, deixem entrar de 2 en 2 les persones que es presentin a la galeria. Als visitants els oferim gel desinfectant i hem posat una catifa a la porta per netejar la sola de les sabates" comenta Josep Canals, propietari de la galeria.

A més, Canals analitza el futur de les galeries i els espais d'art: "Actualment hem perdut la possibilitat de celebrar inauguracions, un acte molt especial per nosaltres i que reuneix a molta gent. Així que ara hem d'apostar per la xarxa i els ajuts de l'administració haurien de centrar-se a donar projecció a aquestes iniciatives". Finalment, Josep Canals ha apuntat que després de qualsevol pandèmia o guerra, apareix un moviment: "Després de tot això veurem com neix un nou estil".

En el cas de La Galeria, també han obert portes d'ençà de l'entrada a la nova fase 0,5, de moment només al matí, i de cara a la fase 1, ja faran l'obertura oficial. "Hem seguit els diferents protocols d'higiene, com respectar un terç de l'aforament, facilitar gel hidroalcohòlic i guants als visitants i hem posat un taulell", assenyala Jordi Batlle.

No obstant això, el propietari considera que ara el més important és "generar una línia de confiança perquè tothom pugui sentir-se còmode. L'art és un aliment indispensable i sempre hi ha inquietuds culturals que hom es posa en qüestió".

Els Museus de Sant Cugat a punt d'obrir

D'altra banda, els Museus de Sant Cugat estan treballant la seva obertura de cara a la setmana vinent i estan condicionant els espais perquè es compleixen els protocols establerts durant la pandèmia de la COVID-19. "Estem creant uns circuits de circulació perquè els visitants no s'agrupin i facilitarem elements de protecció tant als visitants com als treballadors, a més de controlar sempre el nostre aforament" apunta Lluís Campins, director dels Museus de Sant Cugat.

A més, Campins comenta que és un dia molt esperat: "Des del tancament estem pensant amb la reobertura. És veritat que hem desplegat molts recursos virtuals per continuar oferint la nostra activitat als santcugatencs, uns recursos que han vingut per quedar-se, però que no poden substituir l'essència de les visites".

Amb tot, la notícia de l'obertura va arribar el cap de setmana que els Museus de Sant Cugat celebraven el Dia Internacional del Museu: "Per a nosaltres va ser un regal que va complementar a les diferents activitats que vam realitzar i que van tenir tan bona acollida i participació".

 

Més info: Un tour virtual al Museu de Sant Cugat pel Dia Internacional dels Museus

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

 

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
 
Comentaris

Destaquem