Neix 'Contratemps', el primer festival de música antiga de Sant Cugat

'Contratemps, músiques històriques, ara!' se celebra a mitjans de setembre i té l'objectiu de "trencar estereotips" de la música antiga

Sant Cugat viatja al passat amb un peu fixat al present amb un nou festival de música: 'Contratemps, músiques històriques, ara!', que se celebra per primera vegada amb 5 espectacles, entre els dies 13 i 15 de setembre. El festival neix amb l'objectiu de "trencar estereotips" sobre la música antiga i fer-la accessible per a tothom: "És important poder transmetre que es pot fer música antiga ara", afirma Gerard Díaz, un dels organitzadors del festival. Un festival que se celebra per primera vegada, però que vol adquirir "continuïtat" al municipi.

 

Cal destacar que la majoria de músics que hi participaran resideixen a Sant Cugat: "No crec que hi hagi molts llocs on visquin tants músics de música antiga de tant nivell", afirma Díaz.

 

Els 5 espectacles

  • 'A day in six strings', amb Esteban Mazer (Clavicèmbal) i Lixsania Fernández (Viola de gamba i veu). Divendres 13, a les 20:30 h, a l'Aula Magna de l'Escola de Música. (Entrada lliure).
  • 'Mostra d'instruments barrocs' (visita guiada amb Gerard Díaz). Dissabte 14, de 10:30 h a 13:30 h i de 17 h a 20 h, a la Sala Capitular del Monestir. (Entrada lliure).
  • 'Contrast entre violí modern i barroc', amb Anna Andreu (Lutier) i Ricart Renart i Azly Kim (Violins). Dissabte 14, a les 11 h, a la Sala Capitular del Monestir (Entrades a www.contratemps.com).
  • 'Bastià i Bastiana, de W.A. Mozart', amb Ensemble Contratemps. Dissabte 14, a les 21:30 h, al Claustre del Monestir (Entrades a www.contratemps.com).
  • 'Vermut i Jam session històrica', amb cervesa artesana a càrrec de Lafem i música d'Ensemble Contratemps. Diumenge 15 al Celler Cooperatiu (Entrada lliure).
El cartell del festival

El cartell

 

 
Comentaris

Destaquem