Un nou cicle de 'Cambres Singulars' i tres pianos de cua porten la música a Sant Cugat

Un total de 5 concerts de música de cambra, entre octubre i febrer, conformen una programació paritària amb joves talents ja consolidats

Arriba a Sant Cugat un nou cicle de música clàssica de cambra en petit format amb Cambres Singulars. Dins del programa Viu la Clàssica a Sant Cugat, la ciutat oferirà, a partir del 23 d’octubre, un total de 5 concerts en espais innovadors, "on habitualment no hi sona la música". 

Els escenaris escollits per donar lloc als concerts de Cambres Singulars seran La Casa Aymat, el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, el Centre d’Art Maristany i la Sala Clavé a La Unió Santcugatenca. Els espectacles estan programats entre l'octubre de 2021 i el febrer de 2022, un dissabte al mes, a les vuit del vespre.

La voluntat de l’Ajuntament amb aquesta programació és la "d’apropar aquests equipaments culturals a la ciutadania i atreure nous públics en aquests espais, amb una programació paritària de joves talents consolidats". L'organització del cicle de música compta amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Sant Cugat, amb la voluntat de fer-lo arribar a tots els públics.

El preu de l’entrada serà de 8 €, i ja es poden adquirir a través de santcugat.cat. En els espais de concert que tinguin una exposició d'art vigent, el concert anirà acompanyat d’una visita guiada mitja hora abans i inclosa en el preu de l’entrada.

Cartell del 'Cambres Singulars'. FOTO: Ajuntament

Cartell del 'Cambres Singulars'. FOTO: Ajuntament

De la mateixa manera, el 16 d’octubre d'11 a 19 h, el piano tornarà al carrer en una nova edició d’El Maria Canals porta cua a Sant Cugat. Es col·locaran tres pianos de cua a plaça de Lluís Millet, plaça d’Octavià i al carrer de la Creu.

L’Ajuntament i el Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona organitzen aquesta jornada, que vol ser una iniciativa lúdica, també dins del programa Viu la Clàssica a Sant Cugat, que posa a l’abast de tothom el piano, tant per tocar-lo com per escoltar-lo.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, ha parlat dels esdeveniments: Amb aquestes dues propostes culturals volem apropar la música clàssica a tothom. D’una banda, amb una oferta que combina la música de cambra interpretada en clau juvenil amb la visita guiada a una exposició. D’altra banda, amb una iniciativa lúdica i distesa que convida a l’espontaneïtat del públic per exercir d’artista”. 

Els pianos estaran a disposició de tothom que els vulgui tocar i un dinamitzador acompanyarà cada un i animarà les persones a acostar-se a l’instrument i fer-hi sonar la música. També hi haurà la possibilitat que s'hi facin duets amb altres instruments o l’acompanyament de cantants, així com les actuacions d’estudiants de música de Sant Cugat, que podran fer reserva prèvia d’horari.

 

La plaça d’Octavià acollirà aquell dia a les 18 h el concert de clausura de la jornada a càrrec d’una de les persones premiades en el Concurs de piano Maria Canals 2021.

Cartell de 'El Maria Canals porta cua a Sant Cugat'. FOTO: Ajuntament

Cartell de 'El Maria Canals porta cua a Sant Cugat'. FOTO: Ajuntament

Programa d'activitats de Cambres Singulars

Dissabte, 23 d’octubre – 20 h - Casa Aymat

Eulàlia Fantova, mezzosoprano

Jordi Reguant, clavicèmbal

Dissabte, 20 novembre – 20 h - Centre Grau-Garriga d’Art tèxtil Contemporani

Eudald Buch, piano

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició La puntada subversiva

Dissabte, 11 de desembre – 20 h - Centre d’Art Maristany

Windu, quartet de flautes de bec

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició Pas mal

Dissabte, 15 de gener – 20 h – La Unió - Sala Clavé

Mireia Tarragó, soprano

Carmen Santamaria, piano

Dissabte, 19 de febrer – 20 h - Centre Grau-Garriga d’Art tèxtil Contemporani

Àlvaro Toscano, guitarra

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició La puntada subversiva

 
Comentaris

Destaquem