S'obren les convocatòries d'art i creació que ompliran els espais expositius de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert sis convocatòries diferents en diferents centres de cultura i d'art perquè els artistes de la ciutat puguin exposar les seves obres

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert la convocatòria d'Art, Creació i Exposicions de la temporada 2021-2022 que omplirà de talent artístic els espais culturals de la ciutat. Coincidint amb el dijous 15 d'abril, en què se celebra el Dia Mundial de l'Art, l'Ajuntament ha fet públiques les bases per a poder presentar els projectes.

Unes convocatòries que es fan des de fa cinc anys amb la col·laboració de la taula d'Arts Visuals i que han estat elaborades amb la intenció de garantir l'objectivitat, la igualtat i la transparència, amb la finalitat de democratitzar l'accés als espais expositius i creatius de la ciutat.

La tinent de CulturaEsther Madrona explica que és imprescindible donar suport a nous artistes des de l'Ajuntament: "aquestes convocatòries són una molt bona oportunitat perquè artistes emergents puguin gaudir d'un espai municipal per treballar i/o exposar la seva obra. Creiem imprescindible donar suport des de l'Ajuntament a nous projectes i nous artistes a través d'iniciatives com aquesta".

Amb tot, és una convocatòria de sis línies diferents vinculades amb l'art contemporani i els projectes s'exposaran a diferents centres culturals i d'art de la ciutat:

1 - Convocatòria de Projectes Curatorials d'Art Contemporani 2022 del Centre d'Art Maristany: Aquesta preveu un projecte curatorial en l'àmbit de les arts visuals i que destaqui per la seva qualitat, professionalitat i originalitat. La proposta es mostrarà al Centre d'Art Maristany entre septembre i novembre de 2022 i comptarà amb una aportació econòmica de 6.000€ en concepte d'honoraris i producció. El comitè de selecció del millor projecte està format per Caterina Almirall (comissària), Eduard Arbós (artista) i Miguel Ángel Sánchez (galerista).

2 - Convocatòria del Cicle d'Artistes de Sant Cugat 2022 de la Casa de Cultura: Serà la selecció d'un projecte que vulgui formar part d'aquest cicle orientat a fomentar i difondre l'art fet a la ciutat. La proposta es mostrarà a la Casa de Cultura entre setembre i octubre de 2022, i comptarà amb un suport en concepte d'honoraris i producció de 2.500€.

3 - Convocatòria de Projectes en Obert 2022 de Sant Cugat: enfocada a propostes divulgatives i pedagògiques en format expositiu o propostes d'exhibició pública de temàtica lliure. Les propostes en format expositiu es mostraran entre març i abril de 2022 a la Casa de Cultura i les d'exhibició pública al llarg de 2022. El projecte seleccionat comptarà amb el suport de 2.500€.

La selecció dels treballs de les convocatòries 2 i 3 anirà a càrrec de Cristina Subirats (coordinadora pedagògica de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat), Enric Curto (fotògraf) i Deirdre Haughey (gestora cultural), i la data de presentació de les tres propostes finalitza el 31 de maig.

4 - Convocatòria de Les Lleixes 2021-2022: Se seleccionarà un projecte artístic, individual o col·lectiu que estigui buscant mostrar un treball inèdit, o que estigui encara en vies de creació, i que sigui afí a l'àmbit de les arts visuals contemporànies. Les propostes seleccionades es mostraran a l'Espai Lleixes del Centre d'Art Maristany o a la Sala Eixida del Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani.

5 - Convocatòria de El Parèntesi de Mira-sol 2021-2022: Convocatòria destinada a oferir un espai que permeti fer provatures pel que fa a una primera mostra pública d'un projecte artístic en format gràfic o fotogràfic. Les propostes es mostraran l'Espai El Parèntesi del Casal de Mira-sol.

6 - Convocatòria Estades Creatives 2021-2022 de la Casa Aymat: Es donarà suport a un projecte artístic posant a disposició tots els recursos que ofereix Casa Aymat Espai de Creació. Està adreçada a qualsevol persona professional o en vies de professionalització en el sector de la creació artística contemporània.

Aquestes tres últimes convocatòries estaran obertes tot l'any i la selecció anirà a càrrec de cada equip tècnic i gestor del centre.

 

Les bases completes es poden consultar al web de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat i al perfil d’Instagram @art.santcugat.

 
Comentaris

Destaquem