'Ressons' aterra al municipi per acostar la música clàssica a la ciutadania

El cicle inclourà 4 concerts de música clàssica vinculats al renaixement, al barroc i al cant coral, l'escenari dels quals serà l'església del Monestir

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat el nou cicle Ressons, clàssica al Monestir, un cicle dins de la programació Viu la Clàssica Sant Cugat i que inclourà 4 concerts de música clàssica, molt lligats al renaixement, al barroc i al cant coral. Celebrats de març a juny a l'església del Monestir, el cicle pretén crear una programació musical de qualitat en el municipi i vincular la cultura amb el patrimoni de Sant Cugat.

En la roda de premsa, celebrada a la llotgeta del Monestir el divendres 26 de febrer, Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura, ha explicat la importància de mantenir viva la cultura: "Volem començar a fer noves propostes per la ciutadania, amb la intenció que la cultura no s'aturi i demostrar que la cultura és segura".

Així doncs, el tret de sortida d'aquest cicle serà La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher, de The Minister of Pastime, un concert d'instruments de corda amb clave i orgue positiu que se celebrarà el dimecres 3 de març a les 21 hores, per celebrar la festivitat de Sant Medir.

El cicle continuarà el divendres 19 de març amb Pretérito Imperfecto, un quintet dedicat a una interpretació històrica del repertori preclàssic de la península Ibèrica, per donar pas a Música eclesiàstica de l'ars nova al barroc (d'Ensemble de Canendi Elegantia), el divendres 16 d'abril. El punt final del cicle tindrà segell santcugatenc amb Les veus de l'ànima, del Cor Aglepta.

Amb tot, l'escenari dels 4 concerts serà l'església del Monestir, "un escenari privilegiat i que en l'àmbit sonor, ens donarà aquest ressò" tal com ha assenyalat Madrona, qui ha explicat que serà el primer cicle "estable en el Monestir, amb una programació i un fil conductor".

 
 
Comentaris

Destaquem