contingut promocionat
Amat Cultura L

 

Ricard Mestre redescobreix el passat de la ciutat amb 'Sant Cugat del Vallès desaparegut'

El nou llibre del santcugatenc Ricard Mestre és un recull d'imatges històriques que transporten al Sant Cugat del Segle XIX i XX

El santcugatenc Ricard Mestre ha presentat el seu nou llibre, Sant Cugat del Vallès desaparegutUn llibre conformat per un recull d'imatges històriques del municipi que té per intenció transporta el lector al Sant Cugat del Segle XIX i de la primera meitat del XX: "La meva afició va néixer per les portades del TOT Sant Cugat, d'imatges antigues de Sant Cugat que em feia gràcia veure", ha iniciat Mestre, que ha explicat que col·lecciona imatges de Sant Cugat.

La presentació s'ha retransmès per Youtube en directe. Ho pots reviure:

 

Tot plegat en un acte organitzat pel TOT Sant Cugat, amb la col·laboració de l'Ajuntament i Òmnium Cultural i patrocinat per Amat Cultura, que s'ha celebrat a la Sala El Siglo amb totes les mesures de seguretat: "Creiem que la fotografia representa de la millor manera el pas del temps i serveix per poder veure l'evolució d'una ciutat", ha assenyalat Xavier Grau, adjunt a la Direcció General de Totmedia.

El llibre

L'obra mostra l'evolució d'un poble que esdevingué ciutat, i també del seu entorn, des de mitjan segle xix fins als anys setanta. Mostra llocs i històries desconeguts per a la majoria de la gent. Els qui ho van viure tindran l'oportunitat de reviure-ho, de ben segur que amb una certa enyorança. I als qui no van arribar a conèixer-ho, potser se'ls desperta la curiositat per saber-ne més.

Pel que fa al llibre, Ricard Mestre ha afirmat que "la idea va sorgir perquè l'editorial (Efadós) buscava a algú que pogués fer aquesta documentació històrica en imatges sobre Sant Cugat". A més, ha apuntat que "la tasca més costosa ha estat escriure els peus de foto", de les prop de 200 que conformen el llibre.

Posteriorment, Ricard Mestre ha comentat una vintena de fotografies antigues, de zones icòniques de Sant Cugat, que formen part del llibre, mentre el públic les podia visualitzar gràcies a una projecció. Cal destacar que el llibre es pot aconseguir a la Llibreria Alexandria.

Presentació a El Siglo de Mercantic

Presentació a El Siglo de Mercantic. FOTO: C.Rodríguez

 

 
Comentaris

Destaquem