contingut promocionat
Captura de pantalla 2020 02 17 a las 11.10.42

 

Sant Cugat a punt per conèixer com era 'La Casa Aymat per dins'

El TOT Sant Cugat organitza la presentació del nou llibre del santcugatenc Joan López

El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani de Sant Cugat, ubicat a Can Quitèria, serà l'escenari de la presentació del llibre La Casa Aymat per dins. 1961-1980, de Joan López, aquest dijous, 27 de febrer, a les 19 hores.

Serà en un acte organitzat pel TOT Sant Cugat, amb el patrocini d'Amat Cultura, i la col·laboració d'Òmnium i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que servirà per conèixer la història d'aquest espai de la ciutat.

 

El llibre descobreix, sota la mirada vivencial i experiència personal de l'autor, la part més desconeguda i poc tractada de la Casa Aymat, la part de la manufactura per dins i totes les seves seccions. Ens descriu l'univers que es respirava a la fàbrica, el soroll dels telers, la companyonia entre treballadors al taller, la relació amb la direcció, els artistes i els artesans, els mestres tapissers, i tot el procés de fabricació de les catifes i tapissos. L'autor, als 13 anys entrà a treballar a la Casa Aymat com a aprenent a la secció de disseny de catifes, secció de la qual en va ser responsable durant els últims 10 anys de l’empresa fins al tancament de la manufactura l’any 1980. 

A la Casa Aymat, fundada per Tomas Aymat als anys vint del segle XX, hi van treballar molts santcugatencs i santcugatenques coneguts i anònims. Als anys seixanta, sota l'impuls de l'industrial Miquel Samaranch i la participació de l'artista local Josep Grau-Garriga, es va impulsar el que s'anomenaria el moviment de l'Escola Catalana de Tapis. Això va fer que artistes de l'època, com Joan Miró, visitessin la fàbrica i encarreguessin tapissos a partir de les seves obres amb la complicitat de mestres tapissers al capdavant com Josep Royo, Paco Minuesa, entre d'altres. Catifes molt valorades i sorgides de la Casa Aymat, vesteixen encara les sales de l'Ajuntament de Barcelona, el Parlament i molts espais públics i privats d'arreu de l'estat i de fora de Catalunya.

 

 

portada La Casa Aymat per dins

Portada del llibre "La Casa Aymat per dins"

 

 
Comentaris

Destaquem