Sant Cugat dona el tret de sortida al Dia Internacional dels Museus

Sota el lema 'Tornem als Museus. Tornem a imaginar' el municipi inaugura la celebració del Dia Internacional dels Museus, en la qual hi haurà més d'una desena d'activitats

Els museus se situen en el focus d'atenció de Sant Cugat, i és que el municipi viurà el Dia Internacional dels Museus amb diferents activitats, que es repartiran entre el divendres 14 de maig i el dimarts 18 del mateix mes. Sota el nom de Tornem als Museus. Tornem a imaginar, el punt de partida d'aquesta celebració ha estat la conferència Vila i Monestir: unes relacions conflictives, una conferència en la qual l'historiador Jordi Casas ha explicat l'evolució de Sant Cugat, en el Claustre del Monestir davant una quarantena de persones, i en la qual ha analitzat aspectes socials, econòmics i polítics.

En l'acte de presentació, també ha assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla, la qual ha volgut emfatitzar la tasca social que tenen els museus: "Des de l'Ajuntament reivindiquem el paper que han de jugar els museus en les societats, i per això, creiem que cal repensar les relacions dels museus amb les seves comunitats. A més, volem reafirmar el seu compromís i la seva preservació del passat com una eina per construir un futur més just".

 
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en l'acte d'inauguració del Dia Internacional dels Museus. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en l'acte d'inauguració del Dia Internacional dels Museus. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)Durant aquests dies de celebració per commemorar el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig, Sant Cugat acollirà diferents activitats com visites guiades a exposicions, activitats infantils o espectacles de cultura popular, totes elles entorn de l'exposició Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur, "una exposició que repassa els orígens i l'evolució de la ciutat, que s'ha fet gran amb els pas dels segles gràcies a la diversitat de persones que ho han fet possible" tal com ha assenyalat Ingla. A més, el dissabte 15 de maig, el Museu de Sant Cugat i el Celler Modernista romandran oberts fins a les 21 hores, dins de la celebració del Dia Internacional del Museu.

Tota la programació

 • Parlaments institucionals i conferència inaugural "Vila i Monestir: unes relacions conflictives" (Divendres 14, a les 18.30 h, al Claustre del Monestir).
 • Dansa al Claustre amb el Grup Mediterrània (Divendres 14 de maig a les 19.45 h al Claustre del Monestir).
 • "Llegendes de Sant Cugat". Sessió de contes (Dissabte 15 a les 10.30 h al Claustre del Monestir).
 • Visita i taller de còmic per a famílies (Dissabte 15 a les 11 h al Museu del Còmic).
 • Visita acompanyada a les exposicions "Grau-Garriga. Vermells" i "Col·lecció. Fascicle 2: Art i disseny" (Dissabte 15 a les 12.30 h al Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani (Can Quitèria)
 • "La ciutat amb ulls de clics" (Dissabte 15, a les 17 h, al Claustre del Monestir).
 • "El Joc de l'oca de Sant Cugat" (Dissabte 15 a les 18.30 h al Claustre del Monestir)
 • Visita comentada a la Casa-Museu Cal Gerrer (Dissabte 15 a les 18.30 h a la Casa Museu Cal Gerrer)
 • "Guia'm pel Monestir" (Diumenge 16 de maig, a les 11 h al Monestir de Sant Cugat).
 • "Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur". Visita comentada (Diumenge 16 de maig a les 11 h al Claustre del Monestir).
 • El Celler Cooperatiu (Diumenge 16, a les 11 h, al Celler Modernista).
 • Concert i dansa amb la Companyia Minimíssima 8Diumenge 16, a les 13 h, al Claustre del Monestir).
 • Environament "Vell estendard d'aquí", de Josep Grau-Garriga (Dimarts 18 de maig, a les 11 h, al Museu del Monestir).
 
Comentaris

Destaquem