Sorea renova el conveni amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

El conveni de patrocini amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya reafirma el compromís de Sorea amb la cultura tradicional

Sant Cugat ha estat l'escenari de la renovació del conveni de col·laboració entre Sorea i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Per quart any consecutiu la companyia gestora del cicle integral de l'aigua, ha signat aquest acord que ajudarà a la coordinadora tenir coberts els seus riscs de les 102 colles castelleres que es calcula que aquest any formaran part de l'entitat.

 

Sorea B

 


Amb el pacte Sorea contribueix a afrontar la despesa de les assegurances dels castellers i castelleres i la converteix en Patrocinador Oficial, des del 2017. El conveni, que té una durada d'un any, reafirma el compromís de Sorea amb la cultura tradicional catalana en un any on l'activitat de les colles castelleres s'ha vist interrompuda per la pandèmia i el distanciament social.

El conseller delegat de Sorea, Emili Giralt, ha assenyalat que "està sent un any complicat per a la cultura i les empreses" i ha destacat el compromís de Sorea amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i aquest any i els pròxims. Giralt ha destacat que Sorea i el món casteller comparteixen "cooperació, esforç i el treball en equip" i que "la companyia torna a estar, un any més, costat del món casteller i li dóna suport perquè pugui fer front a la seva recuperació quan es donin les condicions per reprendre la seva activitat".

D'esquerra a dreta el president de la Coordinadora, Sergi Font i el conseller delegat de Sorea, Emili Giralt FOTO: Cedida

D'esquerra a dreta el president de la Coordinadora, Sergi Font i el conseller delegat de Sorea, Emili Giralt FOTO: Cedida 


La tinenta d'alcalde de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, ha manifestat la necessària vinculació entre empreses i entitats de la cultura popular, "unes entitats que mouen a moltes famílies d'arreu del país i que necessiten suport per tirar endavant les seves activitats", ha dit. Madrona ha volgut posar en relleu la col·laboració entre l'Ajuntament i Sorea en l'àmbit cultural i ha posat en valor la voluntat del món casteller en el voluntariat i l'ajuda social amb la recollida d'aliments que van dur a terme els Gausacs per combatre els efectes de la Covid-19.

Per la seva banda, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Font, ha argumentat que tot i que aquest any no s'han pogut fer assajos, ni actuacions, les colles no s'han aturat, continuant dinamitzant activitats i accions diverses, ja que el món casteller és un espai de cohesió social, en un any que se celebra el 10è aniversari de la declaració dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem