"Teixir el silenci", de Marta Ballvé, arriba al Centre d'Art Maristany

La mostra convida el visitant a interactuar amb les obres fins al 28 de juliol

El Centre d'Art Maristany acull des del 13 de juliol, i fins al dia 28, la nova proposta de l'artista santcugatenca Marta Ballvé. Una exposició que porta per nom "Teixir el silenci" i que proposa al públic participar activament en la seva creació artística, convidant-los a comunicar-se amb l'obra i l'artista.

D'aquesta manera, es pot gaudir de tres parts recorrent l'exposició. La primera, la projecció d'un vídeo sobre el procés creatiu. Una projecció en la qual es poden veure imatges d'obres que no estan presents a la mostra però que formen part del procés creatiu del projecte.

En segon lloc, una pintura que, acompanyada d'un àudio i un text, vol fer variar la percepció de la peça al públic. Amb aquests elements, com explica l'artista, "intento transmetre a l'espectador la idea que la percepció de les coses que mirem varia segons les veiem en silenci, amb una música suggeridora (en aquest cas una peça de John Cage, el compositor del silenci, interpretat al piano per Giancarlo Simoncci), o escoltant una explicació sobre el que veiem".

Finalment, unes petites escultures amb les quals els assistents poden interactuar amb el tacte i la vista. "Convido a l'espectador a tocar i a canviar la seva disposició per ajudar a entendre com la nostra percepció de les coses és diferent segons el que veiem està situat d'una manera o altra...", explica Ballvé.

Natàlia Foguet, autora del text que acompanya la mostra, explica que podem connectar i comunicar a través del silenci, definint-lo com un element essencial de l'art.

"L'art demana observació i aquesta activitat sol anar lligada al silenci. Però a la vegada, l'observació ens convida a reflexionar i la reflexió ens convida a preguntar. És aquí on, del silenci podria emergir la comunicació i la necessitat de comunicar-se", argumenta Foguet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem