Valldoreix acollirà la tercera Biennal d'Escultura

Els espais públics de Valldoreix es convertiran en un punt de referència de l'art escultòric

La tercera edició de la Biennal d’Escultura ‘Valldoreix dels Somnis’, organitzada per Amicart i l’EMD, serà els propers mesos d’octubre a desembre i es podrà veure a l’espai d’exposició a l’aire lliure del parc de Sant Cebrià. La cita artística, que torna després de l’absència provocada per la pandèmia de la Covid-19, comptarà amb escultures d’artistes locals, nacionals i internacionals. La proposta converteix propòsit els espais públics més emblemàtics de Valldoreix en sales d’exposició i transforma la vila en un punt de referència de l’art escultòric.

Com participar a la Biennal?

La inauguració de la III Biennal tindrà lloc el dissabte dia 15 d’octubre de 2022 a les 11 h al parc de Sant Cebrià, mentre que l’acte d’entrega de premis i de clausura serà el 15 de desembre de 2022. A la Biennal podran prendre part tots els artistes que ho desitgin, sense límit d’edat ni nacionalitat i només s’admetrà una obra per artista. Pel que fa a la temàtica, aquesta és lliure, però el jurat valorarà especialment els treballs que tractin la relació entre l’art i la natura, la sostenibilitat i el medi ambient. La data límit de presentació d’obres és el proper 30 de març de 2022.

Les obres presentades poden estar confeccionades amb un ampli ventall de materials propis d’escultura, com la pedra, el ferro, l’acer, el bronze, el formigó, etc. així com altres materials resultants de les noves tecnologies. Els artistes han de tenir en compte que els materials a utilitzar han de ser estables, aptes i resistents per a l’exposició a l’aire lliure i capaços de suportar les inclemències derivades de la intempèrie.

13.000 euros en premis

El jurat de la III Biennal estarà format per 5 membres que seleccionaran dotze peces entre totes les presentades i aquestes s’instal·laran al Parc de Sant Cebrià, on quedaran exposades durant tota la Biennal. El resultat de la tria del jurat es donarà a conèixer el dia 2 de maig de 2022.

La 3a Biennal d’Escultura ‘Valldoreix dels Somnis’ atorgarà tres premis, decidits segons els següents criteris: Premi a la singularitat (dotat amb 5.000 euros), Premi al missatge (dotat amb 5.000 euros) i 3.000 euros per al Premi a l’artista emergent (menor de 35 anys). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem