Valldoreix destina 25.000 euros per rehabilitar els gegants de la vila

L'Associació de Cultura Popular de Valldoreix es compromet a fer quatre actuacions l'any a la vila amb els gegants

L’EMD de Valldoreix atorgarà una subvenció de 25.500 euros a l’Associació de Cultura Popular de Valldoreix per a la rehabilitació i actualització dels gegants de Valldoreix i l'adquisició d'un remolc pel seu transport. Els diners es destinaran al finançament de les despeses derivades del projecte de rehabilitació dels gegants, el Cebrià i l'Assumpta, que es durà a terme al llarg de l’any 2021. L’associació es compromet a lliurar a l’EMD el calendari dels treballs, amb l’objectiu de què els gegants estiguin a punt per les ballades tradicionals de Festa Major.

 

El projecte d’arranjament dels gegants de Valldoreix contempla la contractació d’un taller per a la rehabilitació, la contractació dels dissenyadors de les figures, l’adquisició de nous cavallets encoixinats i equilibrats i la compra d’un remolc per al seu transport. Un cop enllestit, el compromís de l’Associació de Voluntaris de Cultura Popular és dur a terme 4 actuacions durant l’any a Valldoreix: la festivitat de l’Assumpció del 15 d’agost, la Festa Major de Valldoreix, l’Aplec de La Salut i una quarta cita a petició de l’EMD.

Els gegants Cebrià i Assumpta, ja remodelats, se seguiran guardant com fins ara a l’Església de l’Assumpció, amb el beneplàcit del rector de la parròquia valldoreixenca. L’EMD de la seva banda es compromet a cedir l’ús d’un local amb accés a l’associació per poder guardar el remolc.

 
Comentaris

Destaquem