Valls: "La música en directe funciona, tot i que Cap d'Any és una nit complicada"

Ricard Valls és el president i fundador de Sotasons, responsables de la part artística de la Festa de Cap d'Any a Sant Cugat

Sotasons és l'entitat santcugatenca que enguany col·labora amb l'Ajuntament de Sant Cugat en l'organització de la Festa de Cap d'Any al Pav 2 encarregant-se de tota la part artística de la celebració. Una entitat que és la responsable, entre altres, del Festival Sant Q Black, i que portarà fins a la celebració de l'Any Nou a Karamba, Lia Kali i DJ Conejo. Ho explica el president i fundador de l'entitat, Ricard Valls.

Què és Sotasons?

És una associació de Sant Cugat que neix com a promotora cultural, però que després passa a fer funcions d'assessoria per a músics, i que té quatre branques, que són programadora, promotora, la part de productora i la part d'associació, i cada branca d'aquestes fa diferents coses. Hi ha les activitats principals, que són el Sant Q Black, el Cicle Music-al Mar al Port de Barcelona, i el Festival de Flamenc de Sant Cugat, el Flamen-Q, que naixerà el 2020. Vam començar sent dos socis, i ara en som 4 i bastants col·laboradors.

Més info: Sant Cugat estrenarà Festival de Flamenc l'any 2020

Quants anys fa que esteu a la ciutat?

Com a Sotasons, va néixer el 2017, però ha mutat, ja que havíem estat a Sunset Festival i després Black Cugat, i, finalment, Sotasons acaba sent el paraigua que emmarca totes les activitats que fem, des del Festival de Música Negra, fins als vermuts a les places, programacions per l'Ajuntament, escenaris a Festes Majors dels barris, etc.

Enguany col·laboren en l'organització de la Festa de Cap d'Any. Com us arriba l'encàrrec?

Aquest any hi havia el buit. Cal Temerari no era l'organitzador principal, sinó que ho era l'Ajuntament, i després de tota una col·laboració aquest any amb l'Ajuntament que ha donat els seus fruits, se'ns ofereix portar nosaltres tota la part artística del Cap d'Any. Ens va agradar la idea, vam fer una proposta que va agradar a l'Ajuntament, i ho tirem endavant.

"Ens va agradar la idea, vam fer una proposta que va agradar a l'Ajuntament, i ho tirem endavant"

Quines eren les premisses?

Bàsicament, amb unes premisses, amb una línia ideològica, en la que estem d'acord les dues parts i que compartim, que és la paritat als escenaris, sobretot, i un percentatge de música local sempre a tots els escenaris.

I quina és la proposta?

Programem a Karamba i Lia Kali, entenent que en aquests dos grups, de 12 músics, només hi ha tres homes a l'escenari, per la qual cosa la paritat està més que superada, però ja està bé per compensar. I amb músics de Sant Cugat en ambdós casos.

Sotasons s'encarrega de la part tècnica de la Festa de Cap d'Any. FOTO: Yves Dimant

Sotasons s'encarrega de la part tècnica de la Festa de Cap d'Any. FOTO: Yves Dimant

Per què heu triat aquests grups?

Karamba és un grup al qual li seguim la pista des de fa molt. És un grup de noies llatinoamericanes, i amb la cantant fa molts anys que hi treballem. Quan ens va dir que feia aquesta super band, ens va semblar molt interessant. Ens vam assabentar que han fitxat per una gran productora catalana de música i que començaran a treure discos i a sonar a tot arreu, i creiem que era l'última oportunitat per poder-les portar en una festa d'aquest format.

I pel que fa a Lia Kali?

Lia Kali, que és finalista de La Voz, i que just a les 12 de la nit d'aquell dia acaba el seu contracte amb Mediaset, també era el moment per portar-la, perquè, alhora, a partir de les 12 de la nit també passa a ser una artista de Sotasons. Ens semblava una molt bona proposta com per presentar-la com a nova artista de Sotasons. A més que són dos grups que encaixen amb una revetlla.

DJ Conejo tancarà la proposta.

Unes estaran fent salsa i música llatina, però de temazos, i les altres estaran fent tots els hits que han de sonar, i acabarem amb DJ Conejo, de l'àmbit local, i que posarà tots els temazos de totes les èpoques.

"És molta responsabilitat, però creiem que tenim l'experiència per poder-ho fer"

És una responsabilitat afegida una festa d'aquestes característiques?

És molta responsabilitat, però creiem que tenim l'experiència per poder-ho fer, i els contactes, etc. I ens vam tirar a la piscina així que ens ho van proposar. Hi creiem, i és un model de cultura en el que creiem. És la línia ideològica de Sotasons, la de la cultura de base, de baix cap a dalt, de grups que comencen des de baix i es van fent nom, i no de grups creats per discogràfiques des de dalt per agradar al públic. Poder muntar un Cap d'Any amb els que creiem nosaltres que són grups que es mereixen estar allà pel seu propi peu, ens sembla molt interessant, i poder apostar per la música en directe, també val la pena.

Un model de festa que encaixarà?

Funciona la música en directe, tot i que sabem que Cap d'Any sempre és una nit complicada. Però, al final, és crear un ambient. Per això és necessari triar una música que acompanyi molt, que et faci moure encara que no estiguis molt atent al que està passant a l'escenari. És un model que funciona, perquè cada cop més s'aposta per la música en directe, i es tira menys de música enllaunada. Això és bo.

 
Comentaris

Destaquem