Gairebé 10.000 treballadors continuen en situació d'ERTO a Sant Cugat

La xifra de santcugatencs afectats per un ERTO ha crescut durant les últimes setmanes

Gairebé 10.000 treballadors i treballadores de Sant Cugat continuen afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) quatre mesos després de l'inici de la pandèmia del coronavirus. Segons dades del Departament de Treball, hi ha 9.715 persones que treballen a la ciutat en aquesta situació a data de 30 de juny.

Això vol dir que la xifra de treballadors afectats per ERTOs ha augmentat les darreres setmanes, ja que a principis del mes de maig la dada era de 9.506. Actualment hi ha presentats 1.142 Expedients de Regulació Temporal per empreses de Sant Cugat, mentre que al maig eren 1.116. A més, l'atur ha anat augmengant de forma rellevant els últims mesos.

Més info: La xifra d'aturats augmenta més d'un 40% en un any

La inmensa majoria d'ERTOs a Sant Cugat estan presentats per força major i només una norantena són per altres causes, com econòmiques o productives. Tenint en compte que a Sant Cugat hi ha al voltant de 50.000 llocs de feina, els treballadors afectats per ERTOs representen al voltant del 20% del total.

Els treballadors en situació d'ERTO perceben un màxim del 70% del seu salari. Tot i això hi ha un topall de 1.089 euros per persones sense fills, 1.254 per treballadors amb un fill i 1.411 per aquelles persones amb dos o més fills. El govern espanyol ha allargat els ERTO per força major fins al 30 de setembre.

Treballadors afectats per sectors

El comerç està sent un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus i això es tradueix en què és l'activitat econòmica amb més treballadors en ERTO. Concretament, hi ha 1.608 persones que treballen en el comerç santcugatenc que encara estan en aquesta situació. El segon sector més afectat és l'hostaleria, amb 1.567 treballadors.

Altres àmbits afectats són les activitats professionals i tècniques (1.070 persones en ERTO) i les activitats administratives i auxiliars (827).

Una de les ciutats amb més treballadors afectats

Sant Cugat és la tercera població del Vallès Occidental amb més persones en situació d'ERTO, superada per Terrassa i Sabadell. En el conjunt de Catalunya, el municipi santcugatenc ocupa la dotzena població de ciutats amb més treballadors afectats per expedients de regulació temporal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem