2 de cada 10 empreses de Sant Cugat no ha facturat res durant la pandèmia

"Ens encaminem cap a un desastre econòmic sense precedents", alerta el president de Sant Cugat Empresarial

Un 23% de les empreses de Sant Cugat no ha facturat res durant la pandèmia del coronavirus. És una de les dades de l'anàlisi elaborat per Sant Cugat Empresarial al teixit econòmic de la ciutat i que posen de relleu un escenari "d'emergència econòmica del país". "Ens encaminem cap a un desastre econòmic sense precedents", alerta el president de l'entitat, Joan Franquesa.

Gairebé 7 de cada 10 empreses santcugatenques han vist reduïda la seva facturació en major o menor mesura des que va esclatar la crisi del coronavirus. Fins al març, Sant Cugat ja havia perdut més de 300 empreses i gairebé 2.000 llocs de treball, en una destrucció del teixit empresarial sense precedents. I l'atur també ha augmentat en nivells mai vistos.

 

Més info: Una destrucció mai vista: Sant Cugat perd 300 empreses i 2.000 llocs de treball

L’estudi també indica que durant el període de confinament, el 28,1% de les empreses no ha tingut activitat, per tancament o baixa d’activitat. D'altra banda, el teletreball s'ha implantat en el 60% de les companyies que han pogut mantenir la seva activitat laboral. En aquest sentit, el 9,6% de les empreses han incrementat la seva facturació, mentre que el 22,2% l’han mantingut amb normalitat.

 

Per sectors, el més afectat ha estat el de les activitats professionals, científiques i tècniques; seguit de les empreses d'activitat d'informació i comunicació. Una realitat que preocupa a Sant Cugat Empresarial, ja que dins d'aquestes àrees hi ha les startups i empreses amb un component molt important d'innovació i valor afegit. "La riquesa dels propers anys està en el coneixement i el talent. Si perdem aquestes empreses, perdrem una part molt important de talent local", adverteix Franquesa.

Davant d'aquest panorama, Sant Cugat Empresarial reclama a les administracions "mesures extraodinàries" i no "pedaços".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem