El 55% dels locals de restauració pensen que potser hauran de tancar

El sector de la restauració va ser un dels primers perjudicats de la COVID-19 i els empresaris de diferents locals s'han unit per intentar reactivar la seva activitat de cara el desconfinament

La situació del sector de la restauració a Sant Cugat és crítica. Així ho alerta el col·lectiu de restauració de Sant Cugat, que ha nascut amb l'objectiu de vetllar pels interessos d'aquest sector i que té el suport d'uns 100 restauradors que aproximadament representen 150 locals de restauració a la ciutat, des de cafeteries, restaurants a espais d'oci nocturn. 

El grup ha realitzat una enquesta que posa els números sobre la taula. En aquesta s'alerta que un 55% dels establiments de restauració de la ciutat s'han plantejat tancar. Així, creuen que tenen probabilitat mitjana o alta d'haver de tancar els seus negocis en els 12 mesos vinents. A més, un 36% estan convençuts que hauran de fer canvis significatius en els seus models de negoci per sobreviure i només un 12% creuen que el seu model no haurà de canviar. 

Gràfics de l'enquesta realitzada als restauradors. FOTO: Arxiu

Gràfics de l'enquesta realitzada als restauradors. En matèria laboral, l'enquesta elaborada pel col·lectiu explica que el 91% dels negocis han presentat un ERTO. Les prestacions estan arribant de forma desigual; amb un percentatge elevat de treballadors que encara no han cobrat prestació, expliquen. Arran d'aquesta situació, el 68% dels negocis asseguren rebre sol·licituds d'ajuda econòmica per part d'algun dels seus empleats. El 69% dels negocis han hagut de demanar un crèdit per garantir la liquiditat de les seves empreses, d'aquests només la meitat han rebut crèdit. La resta estan a l'espera o han estat denegats, en molts casos, els bancs posen condicions addicionals no previstes, asseguren. 

 
Gràfics de l'enquesta realitzada als restauradors. FOTO: Arxiu

Gràfics de l'enquesta realitzada als restauradors. Menjar per emportar 

Només el 12% dels locals han trobat en el Delivery amb plataformes una opció per garantir la continuïtat dels negocis I els llocs de feina. En molts casos no és viable per ubicació o logística utilitzar aquest servei, o bé alguns negocis no poden fer front a la contractació d'aquestes empreses.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

 

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
 
Comentaris

Destaquem