Més de 9.000 treballadors afectats per ERTOs a Sant Cugat

Gairebé el 18% dels treballadors de Sant Cugat s'ha vist afectat per un ERTO

Més de 9.000 treballadors de Sant Cugat s'han vist afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació per la crisi del coronavirus. Concretament, són 9.506 els empleats afectats per ERTOs, el que situa Sant Cugat com el dotzè municipi català més afectat. Unes xifres publicades per la Generalitat i que venen a confirmar l'impacte econòmic de la pandèmia i que ja ha fet créixer les xifres d'atur, la destrucció d'empreses i la pèrdua de llocs de treball.

Més info: Una destrucció mai vista: Sant Cugat perd 300 empreses i 2.000 llocs de treball

Tenint en compte que al març hi havia 53.309 llocs de feina a Sant Cugat, el percentatge de treballadors afectats per ERTOs és d'un 17,8%. És a dir, gairebé 2 de cada 10 empleats del municipi està en una situació d'ERTO. En total, s'han presentat 1.116 expedients de regulació temporal.

El comerç i la restauració són els sectors amb més treballadors afectats per ERTOs a Sant Cugat. En comerç al detall i a l'engrós hi ha 1.587 treballadors en situació d'ERTO i, en restauració, la xifra és de 1.554. Tots dos sectors acumulen al voltant del 30% dels 9.506 empleats amb Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació.

A més, sorprèn que, en una pandèmia com l'actual, un dels sectors més afectats és de les activitats sanitàries i de serveis socials, 636 persones en ERTO.

 

 
Comentaris

Destaquem