L'aeroport, element clau per la recuperació del país i Sant Cugat

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de Sant Cugat ha defensat una estació de bus a l'estació de la Renfe que sigui la connexió del Vallès amb l'aeroport

L'aeroport és una peça clau per la recuperació econòmica del país i de Sant Cugat i per deixar enrere la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. És una de les conclusions del Diàlegs- Tribuna organitzat de manera virtual per Sant Cugat Empresarial aquest 18 de juny i que ha comptat amb la participació de directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano. "El transport aeri no pot desaparèixer perquè el nostre model econòmic es basa en les relacions internacionals", ha reivindicat Corrochano.

"L'aeroport continuarà sent un element clau en la nostra recuperació econòmica", ha emfatitzat el conseller de Territori, Damià Calvet, que també ha participat de la trobada. El conseller ha enviat un missatge d'optimisme malgrat la situació actual i la crisi social i econòmica: "L'escenari és incert però les expectatives de recuperació són més favorables que fa unes setmanes". Així, ha anticipat una "recuperació més accelerada" del que es pot imaginar. I ha recalcat la importància de Barcelona i l'aeroport en l'espai Schengen, on la mobilitat es restituirà pròximament.

Connexió amb Sant Cugat

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha volgut destacar la potència del teixit econòmic de Sant Cugat i la importància de les infraestructures de l'entorn, com el mateix aeroport, l'AP-7 o el port. En aquest sentit, ha reivindicat la importància que podria tenir la construcció d'una estació d'autobusos a l'estació de la Renfe de Coll Favà i que connectés tota la comarca del Vallès Occidental amb l'aeroport.

"Serà clau pel municipi", ha emfatitzat Vila.

La seguretat als aeroports

Sonia Corrochano ha reconegut que la pandèmia del coronavirus ha suport la crisi més important pel sector de l'aviació, superant fins i tot l'escenari provocat per l'atemptat de les Torres Bessones o la crisi de 2008. El volum de passatgers ha baixat un 99% durant els mesos d'abril i maig. I les previsions són que no es recuperin les xifres de 2019 fins al 2022 o 2023.

I un dels reptes que afronten els aeroports i el trànsit aeri són les mesures de seguretat davant la Covid-19. "El passatger ha de sentir-se segur en el conjunt del viatge, des dels aeroports als hotels, platges o transport públic", ha explicat la directora de l'aeroport, que ha afegit: "Hem de treballar conjuntament per poder transmetre cap a fora que això és una destinació segura". Una de les mesures que s'ha implantaten aeroports és el control de temperatures als viatgers que arriben.

"L'aeroport és molt important per la reactivació de l'economia en general"

"L'aeroport és un motor econòmic. És molt important la reactivació de l'aeroport per fer de catalitzador de l'economia en general", ha assenyalat Sonia Corrochano. De cara als pròxims mesos, ha reconegut que la situació és molt incerta, ja que dependrà de l'evolució de la pandèmia i si hi ha nous rebrots. També de quina situació viuen els països que porten més visitants al país, com Anglaterra, França i Alemanya.

El medi ambient

El conseller Damià Calvet ha posat en valor la necessitat de treballar per la sostenibilitat. "L'agenda verda en el tema aeroportuari és important per l'efecte en el canvi climàtic. No es tracta de condicionar l'activitat o limitar-la, sinó de descarbonitzar-la, especialment en la navegació àrea", ha reclamat.

En aquest sentit, Sonia Corrochano ha admès que les futures ampliacions de l'aeroport de Barcelona-El Prat, que seran necessàries més tard o d'hora, hauran de tenir en compte també la sensibilitat ambiental.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem