L’economia social i solidària de Sant Cugat crea la Politja per cooperar

Empreses i entitats de l’economia social i solidària creen la Politja per fomentar la intercooperació a Sant Cugat

Empreses i entitats de l’economia social i solidària de Sant Cugat creen La Politja, una organització per fomentar la intercooperació. La iniciativa segueix el model dels pols cooperatius amb la voluntat de fer créixer el model econòmic.

Les cooperatives d’arquitectura Arqbag i Cíclica, l’agència de comunicació La Sembra, Pol·len Edicions, el Taller Jeroni de Moragas, el mitjà de comunicació elCugatenc i Cal Temerari han impulsat aquest ecosistema cooperatiu a Sant Cugat. La iniciativa pretén generar sinergies i projectes empresarials compartits per consolidar l’economia social i solidària a Sant Cugat.

El projecte es va presentar en roda de premsa dimarts 23 de novembre a Cal Temerari. La Politja es va començar a constituir el 2019 arran de la Fira d’Economia Social de Catalunya (FESC), moment en què Arqbag, Pol·len i Cal Temerari van posar les bases del projecte, que durant els darrers anys ha incorporat nous actors, s’ha constituït com a associació, ha creat la seva imatge i lloc web i ha col·laborat en l’organització d’activitats del sector. 

La iniciativa, han explicat els seus membres, comparteix els valors "transformadors" amb espais com la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, però "es diferencia d’aquests espais per promoure la intercooperació en clau empresarial i no només la pressió política". 

El pol cooperatiu de Sant Cugat forma part del cercle de pols cooperatiu de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i, alhora, conjuntament amb iniciatives germanes de Sabadell, Barcelona, Ripoll i Olot, sota la coordinació del grup ECOS, han presentat un projecte Singular a la convocatòria de la direcció general d’Economia Social del Departament de Treball de la Generalitat per impulsar una xarxa de pols cooperatius de Catalunya.

La Politja, amb el suport dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Sant Cugat, participa en les següents activitats:

  • Xerrada Com impulsar a Sant Cugat una comunitat energètica local?
    • Dijous 16 de desembre a les 18:30 h al Casal de Torreblanca
    • Amb Jordi Pascual, investigador de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)
  • Taller interactiu Trunix, l’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat
    • Dimecres 29 de desembre a les 12 h a la Casa Cultura 
    • Per a públic familiar. Amb Àngel Panyella (autor del conte), Aida I. De Prada (il·lustradora) i entitats convidades
Empreses i entitats de l’economia social i solidària creen la Politja per fomentar la intercooperació a Sant Cugat. FOTO: La Politja

Aina Serra, membre de la Sembra; Jordi Pascual, d’elCugatenc; Mar Carrera, de Pol·len Edicions, i Simona Cerri, d’Arqbag, en una roda de premsa. FOTO: La Politja

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem