L'EMD paga 43.000 euros a qui no toca després de patir una estafa digital

Valldoreix va rebre un requeriment de cobrament per correu electrònic d'algú que es va fer passar per un proveïdor de l'EMD i el cas ja està en mans dels Mossos d'Esquadra

L'EMD de Valldoreix va pagar 43.000 euros a qui no tocava, després de patir una estafa digital, tal com va explicar el vocal de Noves Tecnologies, Bernat Gisbert. De fet, per prevenir possibles casos similars en un futur, l'EMD ha engegat una auditoria per detectar punts de vulnerabilitat i reforçar la seguretat.

 

El cas

Tal com va explicar Gisbert, l'administració municipal va ser estafada digitalment, quan va rebre un correu electrònic dels presumptes estafadors, fent-se passar per una empresa proveïdora. Un correu en el qual els presumptes estafadors requerien el cobrament d'unes factures i assenyalaven que havien canviat el número de compte. L'EMD va fer aleshores tres pagaments d'un valor total de 43.000 euros. 

La sorpresa va arribar quan l'empresa, la real, va comunicar al cap d'uns dies a l'administració que no havia rebut el cobrament. "La mateixa empresa que ens va estafar, va estafar a un altre Ajuntament", va explicar en la sessió de la Junta de Veïns el vocal de Noves Tecnologies. Tal com va explicar el mateix Gisbert, el cas ja està en mans dels Mossos d'Esquadra i de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Formació per combatre aquestes situacions

Amb l'objectiu de combatre aquestes situacions, l'EMD ha engegat unes sessions de formació als tècnics de la casa, i en farà també als representants polítics. Amb el mateix objectiu, s'ha impulsat també una auditoria interna per tal de detectar punts de debilitat.

 
Comentaris

Destaquem