La farmacèutica Boehringer inverteix 43 milions d'euros en investigació a Sant Cugat

Boehringer ha invertit 170 milions d'euros a Sant Cugat en els últims cinc anys

La farmacèutica Boehringer Ingelheim, que compta amb la seu central estatal i dues plantes de producció a Sant Cugat, va invertir 42,6 milions d'euros en investigació, desenvolupament i innovació el 2021 a Espanya. Això suposa un increment del 23% respecte l'any anterior i confirma l'aposta de la companyia per l'activitat a la ciutat. En els últims cinc anys, Boehringer ha invertit 170 milions d'euros a Sant Cugat. El 2019, Boehringer va inaugurar una nova planta al municipi, amb una inversió de 120 milions d'euros, des d'on es dona servei a més de cent països amb la producció i embalatge de Respimat, un dispositiu d'inhalació per subministrar medicaments de la companyia.

Més info: Boehringer inaugura la nova planta a Sant Cugat amb una inversió de 120 milions

La farmacèutica va tancar el 2021 amb un increment de les vendes netes a Espanya del 6,3%, especialment pels medicaments pel tractament de les malalties cardiovasculars i respiratòries. “La missió de Boehringer Ingelheim és aportar valor a través de la innovació, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i els animals, especialment en àrees amb necessitats mèdiques no resoltes. Les xifres que ara presentem consoliden a la nostra companyia com un agent clau en el sistema de salut a Espanya i confirma el nostre compromís amb el país amb una aposta clara per la innovació i la recerca”, explica Peter Ploeger, director general de Boehriger Ingelheim España.

Innovació a Sant Cugat

 

Quant a l'aposta de la companyia per la innovació, destaquen els 18 milions d'euros que Boehringer Ingelheim va destinar a les inversions industrials en la planta de fabricació de cartutxos asèptics i envasat de la gamma d'inhaladors administrats mitjançant tecnologia Respimat, amb una nova línia de producció de sòlids. Sant Cugat acull aquesta planta de producció i una altra planta de fabricació d'injectables. De fet, la seu de Sant Cugat compta amb dos centres d'innovació dedicats a la investigació clínica i al desenvolupament i validació de processos farmacèutics. Aquest equip especialitzat està format per 160 professionals, un 14% més que el 2020. 

"El complex, situat a Sant Cugat, és un site estratègic per a l'activitat de la companyia a escala global. A més, Espanya destaca per participar en 36 assajos clínics internacionals de salut humana, amb una inversió de 9,4 milions d'euros", destaca Boehringer en un comunicat. Els estudis de nous tractaments fan referència a immunologia, oncologia, sistema respiratori i sistema nerviós central, a més d'altres relacionats a la salut animal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem