GFT presenta el seu frigorífic intel·ligent per evitar el malbartament

L'empresa de Sant Cugat ha ideat un frigorífic d'alta tecnologia per a establiments comercials i que detecta la data de caducitat dels productes

L'empresa santcugatenca GFT, especialitzada en la transformació digital, presenta el seu nou frigorífic intel·ligent a l'IOT Solutions World Congress 2022, el congrés internacional sobre l'internet de les coses que se celebra a Barcelona.

La proposta de GFT consisteix en una nova nevera digitalitzada, que ha desenvolupat conjuntament amb Exkal, un dels proveïdors líders del sector de la refrigeració comercial, pensada pels grans establiments comercials. GFT participa en el concurs testbed de l'IOT Solutions World Congress 2022 amb aquesta iniciativa.

Lavín: "La nostra solució mostrarà com la tecnologia pot ajudar les companyies de gran consum a millorar la seva sostenibilitat"

 

Aquest frigorífic d'alta tecnologia resol un gran problema: el malbaratament d'aliments. Concretament, aquesta nevera combina l'internet de les coses i la intel·ligència artificial per identificar el producte, detectar la data de caducitat i la quantitat romanent. Aquesta tecnologia s'ha desenvolupat al laboratori d'innovació digital de GFT a Sant Cugat.

"La nostra solució mostrarà com la tecnologia pot ajudar les companyies de gran consum a millorar la seva sostenibilitat alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A elles i també als clients finals, els permetrà minimitzar el desaprofitament d'aliments i estalviar”, destaca Manuel Lavín, CEO de GFT a Espanya.

El preu en temps real

Aquest avenç també permetrà que els establiments comercials puguin aplicar de manera automàtica els preus dinàmics, després que el govern espanyol hagi aprovat una llei que permet reduir els preus a mesura que un producte s'acosti a la seva caducitat. Així, podran reduir el malbaratament dels aliments, ser més eficients energèticament i respondre a temps reals als talls en la cadena de subministrament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem