Grifols compra set centres de donació de plasma als Estats Units

Grifols, amb seu a Sant Cugat, disposa de 351 centres de plasma a arreu del món

La farmacèutica catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha comprat set centres de donació de plasma als Estats Units per 46,6 milions d'euros. Els centres estaven gestionats fins ara per l'empresa italiana Kedrion.

 

L'operació, que ja té el vistiplau de les autoritats reguladores, es finançarà amb recursos propis sense necessitat d'emetre nou deute i permetrà a l'empresa disposar de 240.000 litres de plasma anuals, segons ha informat a través d'un comunicat. L'adquisició s'emmarca dins el pla estratègic del grup català, que vol expandir i diversificar l'accés al plasma. Actualment, Grifols disposa de 351 centres de plasma, dels quals 296 es troben als Estats Units i 55 a Europa, concretament a Alemanya, Àustria i Hongria.

Entrada a Egipte de Grifols

Segons la farmacèutica, aquesta operació "contribueix a seguir reforçant la xarxa integrada de centres de plasma de Grifols", cosa que representa "un important avantatge competitiu". En aquest sentit, assegura que mantindrà el compromís de "seguir incrementant la disponibilitat de plasma per continuar assegurant el subministrament de teràpies plasmàtiques".

Aquest 2021, la companya té previst obrir entre 15 i 20 nous centres de donació en els mercats on ja té presència i posar en marxa els primers centres de plasma a Egipte, després de signar una aliança estratègica amb el govern egipci el novembre passat.

 
Comentaris

Destaquem