Una multinaciona finesa adquireix l'empresa santcugatenca dels Kikos

Liven, especialitzada en els aperitius, té la seu central a Sant Cugat

La multinacional finesa Paulig, dedicada al sector alimentari i de begudes, ha adquirit l'empresa catalana Liven, especialitzada en la producció d'aperitius tex-mex i snacks i que disposa de marques com Kikos. Liven té la seu central a Sant Cugat del Vallès, una fàbrica a Berga i diverses zones de cultiu per tot l'Estat. Amb una capacitat de producció de més de 56.000.000 quilos l'any, tenen 9.205 metres quadrats d’hectàrees de cultiu i 91.118 metres quadrats de parcel·les industrials construïdes.

Liven, fundada a Berga, va facturar 63 milions d'euros el 2020 i dona feina a 290 persones. Amb aquesta adquisició, Paulig vol fer créixer el seu negoci d'aperitius arreu d'Europa. Segons explica La Vanguardia, la previsió és mantenir intacta l'estructura de Liven i convertir les seves plantes en el hub d'aperitius del sud d'Europa. Paulig és una empresa familiar fundada el 1876 a Finlàndia, ven a 70 països d'arreu del món i factura 290 milions d'euros anuals.

"L’adquisició de Liven és un pas important en l’execució de la nostra estratègia de creixement i la nostra ambició de convertir-nos en una de les empreses d’alimentació i begudes més rendibles i de més ràpid creixement d’Europa, així com de liderar el sector de manera sostenible. Les capacitats àgils de producció i innovació de Liven reforcen la posició de Paulig com a empresa líder a Europa en productes tex-mex i també complementa la nostra oferta amb nous snacks", destaca Rolf Ladau, CEO de Paulig, en un comunicat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem