Les patronals volen els dos vallesos en un

Les patronals demanen la creació d'un únic Vallès que agrupi dues comarques "importants i econòmicament transcendents"

La plataforma Fem Vallès, formada per les patronals vallesanes, proposa la creació d'un únic Vallès que agrupi "un territori important i econòmicament transcendent". La nova regió s'anomenaria Àrea Vallès i es constituiria a partir de la fusió dels consells comarcals del Vallès Oriental i Occidental. Segons les patronals, la regió vallesana representa actualment el "primer pol industrial, manufacturer i exportador del sud d'Europa". L'entitat considera que la zona resultant encaixaria "sense cap dificultat" en la vegueria de Barcelona. La proposta ha estat presentada aquest dimecres, 11 de febere, al Consell d'alcaldes del Vallès Oriental. Els batlles s'han mostrat oberts a parlar-ne.

El president de Fem Vallès i de la patronal CECOT, Antoni Abad, ha estat l'encarregat d'explicar als alcaldes la proposta d'unificar els dos vallesos. En una atenció posterior als mitjans, Abad ha explicat que les dues comarques tenen "unes fortaleses econòmiques evidents i seria molt important tenir una única visió sobre aquest territori"

El president considera "imprescindible" que les forces municipalistes i l'empresariat vallesà es "donin la mà" per unificar les comarques. Segons ha explicat, l'objectiu final "és la qualitat de vida del territori" i la millora de les infraestructures , les empreses, l'educació, la innovació o la internacionalització.

Correcció de debilitats
En aquest sentit, ha manifestat que una estructura administrativa única seria la "base per a reclamar la correcció de les debilitats del territori". El plantejament de Fem Vallès és constituir l'Àrea Vallès a partir de la fusió dels dos conselles comarcals. La nova administració "podria absorbir altres organismes públics avui existents". El full de ruta proposat demana "una llei específica per a desenvolupar l'Àrea Vallès i el seu òrgan s'hauria de constituir a partir dels nous ajuntaments, la primavera del 2015.

Què és Fem Vallès?
Fem Vallès és una plataforma integrada per les patronals vallesanes CECOT, CIESC I la UEI. També hi forma part l'associació civil Via Vallès, formada per professionals tècnics independents

 
Comentaris

Destaquem