Organ, un dels fundadors del Clúster dels Serveis Immobiliaris

El Clúster té l'objectiu d'agrupar les empreses immobiliàries per afrontar la transformació que necessita el sector, passant per la digital

La immobiliària santcugatenca Organ és un dels socis fundadors del Clúster de Serveis Immobiliaris, una associació que pretén afrontar els reptes i la transformació del sector a través de la col·laboració entre les empreses. La transformació digital i les noves necessitats dels clients són dos dels reptes que està vivint el sector immobiliari als quals es vol donar resposta.

"Faltava una organització horitzontal i transversal que donés resposta a tots aquests reptes", ha explicat el director general d'Organ, Javier Pérez del Pulgar, durant la presentació del Clúster. Pérez del Pulgar ha emfatitzat que la pandèmia ha "accelerat la necessitat i la velocitat del canvi" i que cal millorar i desenvolupar "nous models de negoci basats en la sostenibilitat, innovació i rendibilitat". A més, ha insistit en la importància d'establir una col·laboració entre totes les empreses. 

Així, el Clúster vol canviar i trencar les dinàmiques preestablertes en el sector, per donar resposta a les noves necessitats dels clients. L'entitat, que actualment integra 16 socis, vol integrar totes les empreses de l'àmbit immobiliari transformant, impulsant i cooperant entre elles.

 

Lluís Ramis: "Tot això genera nous models de negoci, amb el focus al client i amb tecnologia"

Lluís Ramis, de l'empresa Cluster Developement, ha detallat alguns dels canvis que està vivint el sector immobiliari. Així, ha posat èmfasis en la necessitat de posar el focus en el client i en la digitalització dels processos de negoci i dels edificis. "Tot això genera nous models de negoci, amb el focus al client i amb tecnologia", ha explicat.

A més, ha advertit d'un dels riscos que s'afronten, com són els portals immobiliaris: "Si comencen a fer transaccions, serà una amenaça". Per això ha instat a reduir la dependència amb aquests espais en la captació de compradors.

La unió fa la força

"Va néixer del convenciment que el model de negoci dels serveis immobiliaris s'havia de transformar. Visualitzàvem uns profunds canvis a partir d'una disrupció tecnològica", ha detallat Joan Lluís Saperas, un dels promotors.

El sector immobiliaria català està molt atomitzat, amb moltes micropimes. Per Saperas, els reptes que afronta són "enormes" perquè els encarin sols aquestes empreses i, per això, "era imprescindible agrupar i sumar".

 
Comentaris

Destaquem