Protesta laboral a Sant Cugat per impagaments d'una promotora d'habitatges

Els compradors dels pisos fa més d'un any que haurien d'haver entrat a viure en els habitatges

Els treballadors d'una empresa contractada en una promoció d'habitatges a Sant Cugat del Vallès han iniciat accions de protesta per denunciar que la promotora de l'obra acumula uns 100.000 euros de deutes amb l'empresa en qüestió, Ibra Gestiones Integrales. La promotora, Forner Inversiones, no ha pagat a Ibra Gestiones Integrales des del passat mes d'abril. Això també provoca retard en el lliurament dels pisos als compradors, que es mostren preocupats.

Això ha portat a l'empresa contractada a no poder pagar les nòmines dels treballadors al mes de juny i a haver de negociar el pagament a proveïdors. Tant els treballadors com el propietari de l'empresa denuncien la situació i fan pinya contra la promotora. L'empresa va començar la seva feina al febrer i només va cobrar els mesos de febrer i març. Des de llavors, la promotora no ha abonat cap més factura.

"Estem amb el nostre cap, que ha posat els seus diners per pagar-nos les nòmines fins que ha sigut insostenible", ha reivindicat un dels encarregats d'Ibra Gestiones Integrales. En aquest sentit, el cap de l'empresa, Ahmed, ha indicat al TOT: "Ens estan enganyant a nosaltres i als propietaris. Una altra promotora ja ens va deixar a deure 150.000 euros l'any passat. Si no ens paguen, ens enfonsem". L'empresa s'ha posat en contacte amb la promotora i per ara no ha obtingut respostes clares de quan es pagarà.

 

Els propietaris dels habitatge, a l'espera

Es tracta d'una promoció de nou habitatges de l'avinguda de Ragull que ja estan tots venuts, tot i que encara no han pogut entrar-hi a viure. Un dels propietaris ha explicat al TOT que va fer la reserva de l'habitatge al desembre de 2016 i que en aquell moment li van indicar que l'habitatge estaria llest a Setmana Santa de 2018. Els terminis es van anar allargant i, segons el propietari, l'obra va estar parada fins a quatre mesos. Ara, els hi han assegurat que a mitjan agost podran accedir als pisos. En cas contrari, assegura que hauran de rebre una compensació econòmica perquè està estipulat al contracte.

Segons l'empresa contractada, l'obra estaria finalitzada al 99%.

La resposta de la promotora

El TOT Sant Cugat ha parlat també amb la promotora, Forner Inversiones, que assegura que la situació es deu a "problemes amb la finançament dels bancs", que han provocat l'endarreriment dels pagaments i, per consegüent, de les obres. De totes maneres, des de la promotora asseguren que el problema "està en vies de solució" i que s'estan fent reunions per arribar a trobar la millor sortida. A més, garanteixen que, tot i que no poden donar una data concreta d'entrega dels habitatges als compradors, el procés per solucionar-ho "és al final". Així mateix, asseguren que aniran comunicant les novetats directament als clients.

Forner Iversiones lamenta l'endarreriment i apunta que estan intentant anar "el més ràpid possible" perquè asseguren tenir clar que treballen "amb i per a persones i famílies". "Lamentem que les famílies no hagin pogut entrar ja, i entenem que hi ha gent afectada", afegeixen.

Així mateix han volgut remarcar el fet que la majoria de promocions que ha fet l'empresa s'han formalitzat sense cap problema, i esperen poder entregar els habitatges d'aquest bloc de l'avinguda de Raull aviat.

 
Comentaris (1)
Propietari Fa 6 mesos
Bona tarda, Som propietaris d' un pis d'aquesta promoció, estem buscant mes veins per poder acordar acciones conjuntes entre els veins.