La restauració de Sant Cugat, indignada amb les restriccions: "No podem aguantar més"

El Govern permet obrir bars i restaurants només per servir esmorzars (de 1.30 h a 9.30 h) i dinars (de 13 h a 15.30 h)

A partir del pròxim dilluns, 21 de desembre, la restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat, així com el d'arreu de Catalunya, hauran de tornar a conviure amb les restriccions per fer front a l'augment de les dades de la Covid-19.

En aquest cas, només podran romandre oberts per servir esmorzars (de 7.30 h a 9.30 h) i dinars (de 13 h a 15.30 h). També podran oferir menjar a domicili (fins a les 23 h) i els clients en podran recollir (fins a les 22 h).

"Indignació, desesperació i decepció"

Tot plegat colpeja encara més a un sector ja molt tocat per les derivades econòmiques de la Covid-19. Per això, l'Associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn rep les noves restriccions amb "indignació, desesperació i decepció", tal com han explicat en un comunicat. Uns sentiments que, tal com apunten, "se sumen al ja patent sentiment de frustració i impotència" del sector.

Per això, en el comunicat denuncien la "incompetència" i la "manca de coneixement del sector de la restauració" del Govern i avisen que aquestes noves mesures "suposen la inviabilitat total dels negocis", ja que no venen acompanyades, "ni ho faran mai", d'ajudes.

Amb tot, des de l'associació es mostren contundents: "Exigim a la Generalitat de Catalunya i al Govern d'Espanya, als ajuntaments i a les diputacions, un pacte d'Estat immediat amb ajudes directes, ràpides i reals".

"És l'estocada final"

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Xavier Vendrell va un pas més enllà i assegura al TOT Sant Cugat que les noves restriccions representen "l'estocada final" per a un sector ja arrossega pèrdues i limitacions des del mes de març.

De fet, defineix les franges horàries imposades com a un "tancament encobert" i apunta que el sentiment principal és de "resignació". A més, denuncia que el sector de la restauració ha estat "cap de turc" i la incomoditat que els representa "ara obrir i ara tancar".

A més, segons Vendrell, les noves restriccions arriben en mal moment, ja que els establiments tenien fetes les comandes pels àpats de Nadal: "Ens torna a enganxar amb les neveres plenes". I recorda: "Amb aquest horari no podem fer més d'un torn per dinar".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem