Sanitat rebutja exigir el certificat covid per entrar als restaurants

La ministra de Sanitat creu que les comunitats autònomes disposen d'altres eines per evitar la propagació de la Covid-19

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha manifestat aquest dimecres que la normativa que regula el certificat covid europeu no permet utilitzar el document com a salconduit per accedir a restaurants o a l'interior d'establiments, després que algunes comunitats autònomes posessin aquesta opció sobre la taula, com les Canàries o Galícia.

La ministra ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, en una roda de premsa en què ha recordat a les autonomies que, en tot cas, disposen d'altres eines per tirar endavant accions d'aquest tipus, com podria ser el justificant de vacunació que expedeixen els sistemes públics de salut.

 

Darias també ha descartat que la vacunació contra la Covid-19 s'hagi de fer de manera obligatòria, perquè, al seu parer, és una mesura innecessària. A Espanya, ha dit, la gent acudeix "massivament" a vaccinar-se, i la conseqüència d'això és que l'Estat "lidera tots el rànquings de vacunació mundials".

De la mateixa manera, també ha descartat obligar els sanitaris a vacunar-se, tot i que sí que ha recordat a aquells que no es volen posar els vaccins "el codi deontològic", que marca que "hi són per salvar vides". En tot cas, també ha dit que majoritàriament la professió accepta vacunar-se i ha tingut un "agraïment profund" per la tasca que desenvolupa des de l'inici de la pandèmia.

Crida a les embarassades perquè es vacunin 

D'altra banda, Darias ha fet una crida a les embarassades a vacunar-se després d'alguns casos "amb desenllaç fatal" els darrers dies.

 
Comentaris

Destaquem