Sant Cugat, cinquena ciutat catalana on més ha crescut l'atur durant la pandèmia

Home, jove i sense estudis: el perfil dels santcugatencs més afectats per l'increment de l'atur

La pandèmia del coronavirus ha tingut un fort impacte en l'economia. El tancament d'empreses i la destrucció de llocs de treball són dues conseqüències directes que s'estan patint, amb una destrucció que, en alguns casos, és superior a la crisi de 2008.

L'atur s'ha incrementat un 31,4% a Sant Cugat des de que va començar la pandèmia. 829 santcugatencs s'han quedat sense feina des del febrer de 2020. Llavors hi havia 2.637 veïns desocupats, mentre que el març de 2021 en van ser 3.466.

Sant Cugat és la cinquena ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb un increment de l'atur més pronunciat. Només l'Hospitalet, Barcelona, Castelldefels i Cornellá han tingut augments per sobre del 31%. L'increment mitjà de Catalunya ha estat del 18,3%.

 

Sant Cugat, l'atur més baix

Tot i aquest increment, Sant Cugat continua sent la ciutat catalana amb una taxa d'atur més baixa. Al març de 2021, la desocupació entre els santcugatencs és del 6,76%.

La segona ciutat amb l'atur més baix és Barcelona (9,67%), amb una diferència important amb Sant Cugat.

Els joves, els més perjudicats

El perfil de santcugatenc que s'ha vist més afectat per la destrucció de llocs de treball és el d'home, de menys de quaranta anys, sense estudis i del sector serveis. Tot i això, el volum d'aturats més important a Sant Cugat són dones d'entre 40 i 54 anys.

Els homes en atur han augmentat un 33,3% des del febrer de 2020, mentre que l'increment de les dones ha estat del 29,9%. Tot i així, encara hi ha més santcugatencs sense feina: 1.914 dones en atur per 1.552 homes.

Per edats, la franja d'entre els 25 i els 39 anys està sent la més perjudicada i l'atur en aquesta edat ha augmentat 46,8%. La desocupació en els menors de 25 anys s'ha incrementat un 43,8%. En canvi, en els majors de 54 anys la pujada ha estat sobre un 17%.

Els santcugatencs sense estudis o amb estudis primaris incomplerts són els que més han patit l'increment de l'atur, amb una pujada del 54% i el 71%, respectivament. A l'altra banda, l'atur ha baixat en els veïns amb estudis post-secundaris.

 
Comentaris

Destaquem