Sant Cugat, entre les ciutats més riques de Catalunya

En cinc anys la renda bruta mitjana de Sant Cugat s'ha incrementat un 22%

Sant Cugat ocupa les primeres posicions de les ciutats catalanes i espanyoles amb més riquesa. Segons dades del 2018 publicades ara per l'Agència Tributària, la renda bruta mitjana de la ciutat és de 57.565 euros anuals. Això situa Sant Cugat en la tercera posició a Catalunya i la sisena al conjunt de l'Estat. 

L'Agència Tributària especifica que els 57.565 euros anuals no és la renda per habitant, ja que es calcula a partir de l'IRPF i hi ha gent (per exemple matrimonis) que fan la declaració conjuntament. A més, l'estadística no recull l'actual situació provocada per la pandèmia, ja que està elaborada amb dades de 2018.

 

Creixement en cinc anys

La renda bruta mitjana dels santcugatencs ha augmentat de manera important des del 2013, quan era de 46.184 euros anuals. Des de llavors la xifra ha pujat cada any. Entre el 2013 i el 2018, l'increment ha estat del 22%.

3r a Catalunya i 6e a l'Estat

Els 57.565 euros anuals bruts de Sant Cugat només es veuen superats a Catalunya per Matadepera i Sant Just Desvern. En el conjunt de l'Estat, per davant hi ha Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte i Alcobendas; tots tres municipis de la Comunitat de Madrid.

 

Sant Cugat supera per molt la mitjana catalana (31.784 euros bruts anuals), espanyola ( 27.632) i de la província de Barcelona (33.370). També es troba molt per sobre dels municipis veïns com són Cerdanyola i Rubí.

 
Comentaris

Destaquem