Sant Cugat destina 4 milions d'euros a pagar préstecs del BBVA i Banco Santander

L'Ajuntament també destinarà 35.000 euros del superàvit a una subvenció per a monitors que treballen amb infants amb alguna discapacitat

L'Ajuntament de Sant Cugat destinarà 4 milions d'euros del superàvit municipal per amortitzar préstecs vigents amb el Banco Santander i BBVA, les dues entitats amb qui el Consistori té més deute. Segons el tinent d'alcalde d'Economia, Pere Soler, amb aquesta actuació es permet guanyar liquiditat i capacitat de tesoreria, ja que el deute total del Consistori baixarà. Així s'ha aprovat en el ple municipal d'aquest 18 de maig.

"Hem passat a l'atac, de la demanda de la reestructuració a utilitzar part del romanent disponible per inversions en amortitzar crèdit", apunta Soler. D'aquesta manera, l'Ajuntament tindrà més liquiditat disponible a curt termini i es podrà endeutar més per fer determinades inversions si ho creu necessari. "Una injecció de liquiditat inversa" per les mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

Segons el tinent d'alcalde d'Economia, feia temps que negociaven amb les entitats bancàries una reestructuració del crèdit per allargar el pagement i, de fet, assegura que tenien els papers a punt per signar. Tot i això, finalment han optat per pagar de cop aquests quatre milions d'euros. "És una nova visió econòmica del govern", emfatitza Soler.

Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, s'ha mostrat favorable a aquesta proposta però ha avisat també que hi ha una "contrapartida", com serà la pèrdua de capacitat econòmica per fer inversions, tot i que ho entén en un moment com l'actual de crisi del coronavirus.

L'Ajuntament també destinarà 35.000 euros del superàvit a una subvenció per a monitors que treballen amb infants amb alguna discapacitat.

24 milions

El superàvit es va situar al voltant dels 8,3 milions d'euros. Cal recordar que l'Ajuntament està actualment treballant amb el pressupost del 2019 prorrogat, ja que encara no s'ha presentat ni aprovat els comptes del 2020.

En total, l'Ajuntament té un romanent de tresoreria per a despeses generals de 24,3 milions d'euros i un superàvit pressupostari de 8,3 euros. D’acord amb aquestes dades, el romanent de  tresoreria per a despeses generals una vegada deduït  l’import  del  superàvit  pressupostari, que  inicialment  havia  de  destinar-se a  reduir endeutament, va ser d’15,9 milions.

Una de les demandes dels municipis és que els ajuntaments puguin utilitzar part d'aquests diners per fer front a la crisi social i econòmica del coronavirus, ja que actualment estan limitats i ho han de destinar majoritàriament a inversions sostenibles o reduir l'endeutament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem