El sector de la restauració es reinventa davant la preocupació

Al voltant d’un 25% dels establiments de Sant Cugat ofereixen ara menjar a domicili o per emportar

La restauració és un dels fonaments de la vida i el dinamisme de Sant Cugat, a més de ser un sector econòmic important per la generació de llocs de treball. La crisi del coronavirus i els canvis d’hàbits de la ciutadania està afectant bars i restaurants, que també estan patint les restriccions imposades des de les administracions. “La situació és preocupant, pinta malament”, reconeix el president del Gremi de Restauradors i propietari de El Mesón, Xavier Vendrell.

Arriba l’hivern

Vendrell destaca que després del confinament va haver-hi bastant moviment, ja que la gent tenia ganes de sortir. Tot i això, l’efervescència inicial va anar minvant i les previsions per l’hivern no són optimistes. I és que amb l’arribada del fred, se surt menys a sopar i les terrasses també queden limitades. “Crec que fins al maig o juny, quan torni el bon temps, no es reactivarà”, anticipa.

Reinventar-se

La crisi del coronavirus ha fet canviar els hàbits dels consumidors, que cada vegada opten més pel menjar a domicili. Això també ha obligat a reinventar-se molts restauradors. Segons el Gremi de Restauradors, al voltanta d’un 25% dels locals santcugatencs ja ofereixen servei a domicili o per emportar. “Els restauradors estan fent més delivery i servei a domicili,  s’estan reinventant per fer càterings... El local físic està molt afectat i a l’hivern encara ho estarà més”, apunta Xavier Vendrell. Tot i això, tampoc és una sortida fàcil, ja que no tothom està preparat per poder fer el pas i ja hi ha locals que fa anys que aposten pel servei a domicili i tenen molta més experiència.

Les restriccions

Des de mitjan d’agost estan en vigor restriccions pels locals de restauració i oci nocturn, com l’obligatorietat de tancar a l’una de la nit o no acceptar més clients a partir de les dotze. “Estem tots molt preocupats i posem en dubte que aquestes mesures siguin realment efectives”, apuntava el portaveu de l’Associació de Restauradors de Sant Cugat i responsable del Cafè Belgrado, Josep Alà, que afegia: “No hi ha diferència entre tancar a les 00:00 o la 1:00 i a les 3 de la matinada si tots estan asseguts a la seva taula complint les mesures de seguretat”.

ERTO

El president del Gremi de Restauradors veu positiu l’allargament dels ERTO fins al 31 de gener, però adverteix que si quan acabin hi ha acomiadaments, el consum caurà. “Si la gent està a l’atur i no té ingressos, no gastarà”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem