Tres empreses de Sant Cugat recullen els Premis Cambra

La Cambra de Terrassa ha celebrat aquest dijous l'acte de lliurament dels Premis Cambra amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya

Tres empreses de Sant Cugat han estat reconegudes als Premis Cambra, que lliura la Cambra de Terrassa a les companyies que han destacat durant l'any pel seu potencial econòmic i social rellevant. Es tracta d'Anaconda Biomed, Talent Revolution i el Taller Jeroni de Moragas. Aquest dijous, 11 de juliol, s'ha celebrat el lliurament dels guardons en un acte presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Quim Torra: "L'economia catalana va bé"

El president de la Generalitat ha volgut destacar la tasca de "servidors del país" de les empreses guardonades. A més, Quim Torra ha volgut emfatitzar les xifres econòmiques catalanes, "unes xifres excel·lents que demostren que l'economia catalana va bé". "No podríem saber què hauria passat si el nostre país si políticament hauria agafat una altra orientació. Però aquest període de gran bonança econòmica ha passat en el moment en què el nostre país s'ha plantejat el repte de decidir democràticament el seu futur", ha recalcat el president.

Així, el president català ha afirmat que "no és just que tinguem un debat polític sense dades objectives". En aquest sentit, ha celebrat la davallada de les xifres d'atur i les dades de rècord de les exportacions catalanes.

Finalment, Quim Torra ha posat en valor la potència econòmica de la regió del Vallès i ha titllat "d'inadmissible" la situació de les infraestructures de la comarca. "Un país com el nostre no es pot permetre ni un dia més no tenir el corredor mediterrani, això impedeix les exportacions", ha afegit el president, que ha comentat que "si ens descuidem, passarà per Madrid".

Mireia Ingla: "Tenim un teixit empresarial que és un tresor"

 

"És un orgull per la ciutat comptar amb aquests tres premiats. Tenim un teixit empresarial que és un tresor i és una prioritat per nosaltres. Que les empreses santcugatenques progressin és un progrés per Sant Cugat i també els hi demanem que ens ajudin que sigui una ciutat més cohesionada i per a tothom", ha comentat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.

La Cambra de Terrassa reclama estabilitat al govern català

El nou president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, s'ha estrenat en els Premis Cambra amb un missatge contundent al president de la Generalitat en favor d'una "estabilitat política" que "afavoreixi l'activitat empresarial". "Una estabilitat política que no tenim", ha assegurat Talamàs, que també ha criticat la inacció del govern, per exemple, amb "un pressupost prorrogat des de 2017". "Aquesta realitat és difícilment entesa per les nostres empreses", ha afirmat el president de la Cambra, que ha afegit: "President, li demano que endegui polítiques que encarin realitats imprescindibles d’abordar, que poc tenen a veure amb l'eix que actualment tot ho mana".

President de la Cambra: "No sabem si ens hauria anat més bé amb una millor estabilitat"

El president de la Cambra ha reconegut les "dificultats derivades d'un marc polític complex" i ser conscients "del recurrent dèficit fiscal" que pateix Catalunya i que "tenalla imprescindibles infraestructures per acompanyar el  desenvolupament". Tot i això, Talamàs reivindica al govern que abordi les situacions que depenen de la seva competència, "com per exemple la realitat del comerç capil·lar, el qual considerem com un eix vertebrador de la nostra societat". En aquest sentit, demana regulació davant el creixement del comerç digital.

Tot i això, Ramon Talamàs ha destacat les bones xifres de l'economia catalana i que "indiquen realitats que contradiuen intencionades alarmes". Tot i això, ha afegit: "No sabem si ens hauria anat més bé, i com, amb una millor estabilitat, i no podem deixar de tenir present que un 21% dels nostres conciutadans es troba, malauradament, dintre del llindar de pobresa".

Empreses de Sant Cugat premiades

Taller Jeroni de Moragas: premi a l’Empresa Saludable

 

Cooperativa d'iniciativa social i sense afany de lucre dedicada a la prestació de serveis orientats a la inclusió social i laboral de persones adultes amb diversitat funcional intel·lectiual, malaltia mental i trastorn d'espectre autista. Fundada el 1973, el centre ubicat a Valldoreix té avui un equip de 81 professionals, 35 dels quals són persones amb discapacitat. Atén a un centenar d'usuaris.

Anaconda Biomed: premi a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament

Creada al 2015 com una startup, està dedicada al desenvolupament de dispositius mèdics i ha desenvoulpat una tecnologia disruptiva per al tractament d'ictus. Està format per 21 professionals, la meitat dedicad exclusivament a activitats de recerca i desenvoupament. El seu dispositiu mèdic, de nova generació per al tractament dels ictus isquèmics mitjançant una tecnologia pionera, ha estat reconeguda a nivell internacional amb diversos guardons.

Talent Revolution: premi a l’Empresa de Nova Creació

Creada el 2018, ofereix suport en l'àmbit digital i tecnològic a empreses que necessiten externalitzar alguns dels seus processos interns. L’empresa facilita el
contacte entre empreses i professionals que busquen mantenir una flexibilitat laboral. El servei es basa en la prestació de serveis professionals on-line, a través de teletreball (Online Outsourcing). Mitjançant l’ús d’eines amb algoritmes de “matching” sofisticades, selecciona el perfil demandat pel client de forma molt àgil i el
professional s’integra al seu equip de forma molt ràpida a través d’un procés de contractació àgil i flexible.

Empreses guardonades

Les altres empreses guardonades són: SensoCar (trajectòria internacional consolidada), Skeyndor (trajectòria internacional consolidada), Robin-Hat (iniciació a la internacionalització), Vectem (iniciació a la internacionalització), Cipsacircuits (millora Contínua, la Sostenibilitat i l’Eficiència Energètica), DVS Air & Sea (millora Contínua, la Sostenibilitat i l’Eficiència Energètica), Azbil Telstar Technologies (empresa saludable), Folgarolas Textil (impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament), Manipulados Vicopack (millor iniciativa comercial i de serveis), Talleres Absa (millor iniciativa comercial i de serveis) i Grup Moehs (iniciativa Empresarial a la Demarcació).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem