Tres santcugatencs s'alcen amb el premi a la start-up europea més creativa

Amb l'app HelpUp els joves connecten a ONG amb voluntaris

La Marta, l'Ingrid i el Dani de Sant Cugat juntament amb l'Àlex i la Neha ha guanyat el Premi "Creative Problem Solving" al Gen-E, un dels esdeveniments d'emprenedoria que se celebra a Europa.

Amb el seu projecte HelpUp s'han fet amb el guardó que reconeix a joves emprenedors capaços de desenvolupar projectes innovadors que donin solució a problemes actuals. L'app, que ja està disponible a Google Play, connecta ONG amb voluntaris i és la plataforma on es publiquen les ofertes de voluntariat que poden filtrar-se segons interessos, disponibilitat horària i zona geogràfica. Amb les experiències de voluntariat, els joves poden anar acumulant punts a la plataforma que més tard podran canviar per entrades a museus, formacions i descomptes per fer viatges de voluntariat a altres països.

thumbnail fira

Els cinc joves creadors de HelpUp. FOTO: Cedida


Durant la presentació a la convenció europea, els joves empresaris han reivindicat el seu paper en la societat, que va molt més enllà de la "festa", "l'alcohol", "les pantalles", "les addiccions" o "els videojocs". "Volem ajudar i tenir un rol actiu en la societat", ha recalcat Ingrid, una de les guanyadores.

La idea d'aquest projecte va sorgir a partir de la seva pròpia experiència, "em vaig adonar que és molt difícil trobar voluntariats quan ets adolescent, la majoria coincideixen amb els horaris de classe i moltes organitzacions només t'agafen si ets major d'edat", diu la Marta Folch, Fundadora i Directora General de HelpUp, que va decidir formar un equip amb quatre companys de classe del Col·legi Montserrat per poder tirar endavant la seva idea. "Primer vem guanyar les regionals catalanes, més tard la nacional espanyola i finalment hem representat a España en la final europea a Estonia!" explica Folch, on van competir amb 41 start-ups. La convenció a comptat amb la presència del president d'Estònia, Alar Karis i a la primera ministra, Kaja Kallas.

Els joves d'entre 15 i 16 anys, començaran 1r de Batxillerat el pròxim curs, curs que combinaran amb el projecte on s'han platejat trobar organitzacions que vulguin col·laborar i organitzar esdeveniments per presentar el projecte als joves.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem