Carutx

Una recepta catalana que té origen a l'edat mitjana

Ingredients:

  • 2 k de costella de porc tallada a trossos petits.
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 branca de canyella
  • 1 copa de moscatell
  • Oli d’oliva
  • Llard
  • Sal i pebre negre

Racions: 4
Preu: mig
Temps d’elaboració: 45’

Elaboració:

  1. Saleu la carn i empebreu-la.
  2. En una cassola de fang, que afavoreix aquesta mena de coccions, tireu-hi una cullerada grossa de llard i també un bon raig d’oli, una cabeça d’alls semi pelada.
  3. El fang no vol canvis sobtats de temperatura, començar a foc baix i anar-lo pujant a poc a poc.
  4. Un cop l’oli sigui calent posar la carn i deixar coure amb paciència. Doneu-li la volta de tant en tant; daurar, treu-re l’excés d’oli de la cassola; afegir una branca de canyella.
  5. Abocar-hi el moscatell i a foc baix deixeu que la carn es confiti. De tant en tant remeneu la carn vigilant que no falti líquid; si és necessari afegir una mica d’aigua.
  6. El resultat és una carn saborosa, tendre per dins i cruixent per fora.
  7. Servir ben calenta.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem