contingut promocionat
Condis Coll Favà

Els analgèsics naturals

Hi ha diversos aliments que tenen propietats analgèsiques i no aporten els efectes secundaris dels fàrmacs

Si bé els fàrmacs per calmar dolors poden ser una benedicció, l’abús de medicaments també pot comportar conseqüències indesitjades a llarg termini.


En tot cas, hi ha alguns aliments amb propietats analgèsiques amb l’avantatge de ser efectius però sense els efectes secundaris.

Cireres

Les cireres també tenen certes capacitats analgèsiques: un estudi realitzat per la Universitat de Michigan va poder determinar que les cireres són fins a 10 vegades més eficaces que els fàrmacs en la reducció de la inflamació dels teixits que ocasiona el mal de cap.

Aquest benefici seria degut al seu continguts d’antocianines, que són poderosos antioxidants amb poders antiinflamatoris i calmants.

Pebrots vermells

Aquests pebrots contenen una elevada dosi de capsaïcina, substància que té l’efecte analgèsic sobre l’organisme.

D’acord amb David Kiefer, professor assistent del Centre de Salut Integrativa de la Universitat d’Arizona, aquest efecte s’aconsegueix mitjançant la disminució d’una substància que s’encarrega de transmetre el dolor a la zona afectada amb el sistema nerviós.

No obstant, aclareix el catedràtic que aquest procés pot portar dies, encara que seria molt efectiu.

Gingebre

L’arrel d’aquesta planta s’ha utilitzat des de temps remots en el tractament de problemes com l’artritis gràcies a la seva capacitat per reduir la inflamació i el dolor en les articulacions.

El gingebre, tant pres en infusió com amb aplicacions tòpiques, té un elevat poder antiinflamatori i analgèsic.

All

Un altre remei natural ancestral: a més de ser un dels antibiòtics naturals més poderosos, l’all també té una acció analgèsica significativa que podria millorar casos forts de mals de cap, sinusitis o fins i tot mals de queixal.

Aquests beneficis es deuen també al seu contingut de capsaïcina.

Contingut patrocinat per

Més informació
 
Comentaris

Destaquem