Ingredients
- 400 g de patates bullides
- sal, pebre
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 2 cullerades d’oli
- 250 g de carn picada mixta
- 1 cullerada de pasta de tomàquet
- 150 ml de brou de verdures
- 80 g de formatge Gouda
- 200 ml de crema agra
- 1 cullereta de marduix
- 1/2 cullereta de pebre vermell suau
Receptes
- Deixeu bullir les patates en aigua salada 15 minuts.
- Talleu la ceba a daus.
- Peleu l’all i piqueu ben fi. Escalfeu l’oli i salteu la carn picada fins que prengui un color marró.
- Afegiu la ceba, l’all i sofregiu fins que comenci a enrossir. Incorporeu el tomàquet i sofregiu breument.
- Desglaceu amb el brou de verdures i cuineu fins que comenci a espessir. Assaoneu amb sal i pebre.
- Preescalfeu el forn a 200 ºC. Escorreu les patates, deixeu refredar, peleu i talleu a rodelles. Ratlleu el formatge.
- Barregeu la crema agra amb el marduix, el pebre vermell, el formatge, i assaoneu.
- Feu capes de patates i pastís de carn en una safata refractària.
- Esteneu la barreja de crema agra pel damunt, i cuineu al forn preescalfat durant 20 minuts.