contingut promocionat
Condis Coll Favà

Sabies que el vi també és apte per cuinar?

ESPAI PUBLICITARI. El vi es pot convertir, també, en un molt bon aliat per preparar plats més gustosos

Cuinar amb vi és tot un art que es transmet de generació en generació amb receptes realment exquisides, i també es plasma en els receptaris més famosos de cuina.

Segurament coneixeu moltes receptes amb vi. I tindreu clar que un bon raig de vi pot ser l’acompanyant perfecte dels vostres plats. Però el que us proposem és treure el màxim profit al vi en salses per acompanyar, també en les postres i, per descomptat, com un espessidor natural.

Salses amb vi dolç per picar

En l’actual mercat trobareu tota una sèrie de vins dolços que poden estar molt bons per després de menjar, però que a més tenen un altre ús al qual podríeu treure profit.

Preparar una salsa a partir d’un vi és tan fàcil com posar-ne un raig al foc i afegir-hi sucre. Esperar que es barregin bé i després, treure-ho per servir-ho encara calent.

Però amb què podeu barrejar-ho? En realitat, amb tot el que se us ocorri, però per la facilitat i rapidesa de la recepta, acostuma a utilitzar-se en combinació amb formatges i menjars ràpids com, per exemple, palets de pollastre o nuggets.

El vi a les postres

Encara que poques vegades pensem en el vi per a postres, hi ha tota una sèrie d’edicions en el mercat pensades per acompanyar les preparacions més dolces de la cuina. A més, també les postres poden portar vi.

Els bescuits amarats d’aquesta beguda estan deliciosos, i són molt fàcils d’elaborar. També els pastissos, sobretot els de xocolata, poden adquirir una textura molt més esponjosa i dolça si hi afegiu una rajolí de vi.

Vi per espessir els àpats

El vi, pel sucre que conté, una vegada es posa al foc, actua d’espessidor natural. Encara que caldria escollir correctament el vi segons el tipus de plat que s’està preparant, bé és cert que funciona molt bé a l’hora d’espessir líquids o salses que no us han sortit com esperàveu.

A més, en comparació amb les farines o espessidors artificials, no deixa rastre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem