contingut promocionat
CLUB VINS NOÉ

Saps que és la viticultura d'alçada?

Un vi és el resultat de moltes decisions successives que es fonamenten en la qualitat del raïm, les singularitats de la vinya i el tractament durant la seva producció.

Un dels fets més importants que determinen la qualitat del raïm és el seu grau de sanitat, l’estructura de polifenols i la maduresa. Aquestes variables són controlables però no totalment. Segons sigui el terrer, el sòl, una mateixa varietat de raïm pot tenir característiques molt diferents. No cal dir que la mà de l’home serà també un factor decisiu en la mesura en què el tractament de la vinya i la seva poda en determinaran els resultats.

El clima també apareix com a factor decisiu. És per això que l’alçada d’una vinya pot influir en la qualitat del vi sobretot si l’entorn és de clima mediterrani. L’alçada aporta un temps vegetatiu diferent i dona maduracions més lentes que poden afavorir la capacitat de donar frescor als vins.

Viticultura d'alçada a la serra de Prades.

Selecció Cara Nord de Vins NOÉ.

La viticultura d'alçada presenta reptes de gestió per les temperatures extremes, les parceles inclinades o de difícil accés i la radiació intensa. A canvi, aquesta singularitat del terreny aporta diverses propietats al raïm i a la qualitat del vi que en resultarà, amb més aromes i colors intensos.

Us ve de gust tastar uns vins d’alçada? Vins NOÉ us proposa una selecció de 6 ampolles de quatre varietats diferents del celler Cara Nord. Cara Nord Blanc, elaborat amb chardonnay, macabeu i trepat vinificat en blanc, Cara Nord Rosat, elaborat 100% amb Trepat, Cara Nord Trepat, també amb aquesta varietat i Cara Nord Garrut, elaborat amb Garrut.

Trobareu tota la informació sobre aquesta selecció de vins d'alçada aquí.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem