La Policia Local arriba a l'estiu amb bicicleta

La mesura vol fomentar la proximitat dels agents amb la ciutadania, promoure hàbits saludables i contribuir a respectar el medi ambient

Sant Cugat ja disposa de policia verda. A partir d'aquest estiu i fins a l'octubre els desplaçaments habituals de sis agents de la Policia Local es faran en bicicleta. D'aquesta manera, la Policia Local aposta per potenciar la proximitat amb la ciutadania, promoure hàbits saludables com l’exercici físic i tenir cura del medi ambient. Aquest servei també contribuirà a la seguretat de les vigilàncies forestals.

La policia, per Collserola
La policia verda, que guanya en accessibilitat, tindrà les mateixes atribucions que la resta del cos de seguretat. Per tant, podrà posar sancions, practicar identificacions i dur a terme qualsevol altra funció que sigui necessària. Estarà de servei els caps de setmana i patrullarà per les pistes forestals de Collserola, freqüentades per ciclistes, i les zones urbanes de Sant Cugat amb carril bici.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Francesc Carol, que ha presentat el servei acompanyat de l’inspector en cap, Josep Maria Escarré, ha indicat que “per la seva forma de desplaçament, la policia verda tindrà més facilitat d’accés a les zones per a vianants i als parcs".


Josep Maria Escarré i Francesc Carol durant la presentació entre dos policies. FOTO: Localpres

La policia verda de Sant Cugat ja va fer una primera prova pilot durant la marxa infantil, a l’abril, quan dos agents van acompanyar el grup d’escolars que va participar en aquesta prova esportiva. Segons Carol, “és possible que la policia verda també s’incorpori en esdeveniments importants de ciutat”.

El tinent d’alcalde de Seguretat també ha remarcat que “la posada en marxa de la policia verda és un projecte que també inclou altres mesures, com la formació dels agents per lluitar contra el maltractament animal, l’adquisició de motocicletes elèctriques i de vehicles amb sistema GLP”.

 
Comentaris

Destaquem