Les grans fissures del sostre del Monestir allarguen les obres fins a mitjans d'agost

Les obres han posat de manifest grans fissures que hi ha al sostre de la nau, i s'han d'assegurar les juntes de les pedres

Passejada per redescobrir el Monestir de Sant Cugat. FOTO: Arxiu Passejada per redescobrir el Monestir de Sant Cugat. FOTO: Arxiu
Les obres que s'estan fent al sostre de la nau de l'església del Monestir per assegurar les juntes de les pedres, finalitzaran en uns 45 dies. Així ho ha explicat el rector de la Parròquia, Blai Blanquer. La intervenció, en resposta al despreniment de diversos trossos de morter durant la celebració del Corpus, fa que el lloc de culte continuï tancat i que les misses i altres oficis religiosos s'hagin hagut de repartir entre el Claustre i la Casa Abacial.

El mossèn ha demanat que la inspecció i la intervenció manual que s'està fent en el morter susceptible de caure, es faci de manera ràpida per " no dificultar el funcionament de l'església, sobretot perquè encara que les famílies són comprensibles els enterraments no es poden fer a l'església i durant la missa del diumenge no es pot crear el clima idoni". Blanquer ha explicat també que "els donatius que es fan a Càritas han baixat, encara que cada setmana hem de fer el repartiment d'aliments". Per aquest motiu el rector ha dit que el morter que s'ha de posar de nou, es faci en el mateix moment que es retira el que està en mal estat per no allargar més el temps que el Monestir estarà clausurat.

Els operaris que s'encarreguen de la intervenció han hagut de protegir el gran orgue de la nau lateral dreta, a més del terra i enretirar el mobiliari, perquè la intervenció no afecti aquests elements. A banda, les obres han posat de manifest grans fissures del sostre, com la que hi ha situada en una nau lateral de l'església just sota un dels petits rosetons.


Artur Ribera


Artur Ribera

Fins al moment ja s'han retirat una gran quantitat de morter que s'arracona en una part de l'església i que s'augmentarà significativament una vegada finalitzin les obres d'aquí a un mes i mig.


Artur RIbera

Més complicacions
Blanquer ha tornat a recordar que fa 43 anys que es va restaurar la nau i que des d'aleshores no s'ha fet cap manteniment més. El religiós també ha posat de manifest que aquestes fissures són normals, ja que el monument està alçat sobre un terreny en moviment, però que aquestes s'haurien de corregir. El mossèn ha exposat que l'església té una gran escletxa sobre la porta d'accés, que data del segle XIX i que encara que ha presentat tres projectes a la Generalitat, l'administració no li ha acceptat cap "malgrat que s'han inclòs les seves consideracions".

 
Comentaris

Destaquem