Excursió al camp de golf per reivindicar aquest espai per a la ciutadania

Caminada el pròxim 13 de desembre des de Rubí, Sant Cugat i Sant Quirze

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Rubí i Sant Cugat ha organitzat una excursió el pròxim diumenge 13 de desembre per reivindicar la seva conversió en un parc interurbà per a la ciutadania.

La plataforma considera que la pressió ciutadana és l'única que pot evitar que l'activitat del camp de golf de Can Sant Joan continuï i que aquest espai es reconverteixi en un gran parc interurbà per a la ciutadania i estigui gestionat pels dos ajuntaments.

Més info: La plataforma Reconvertim el Camp de Golf prepara una acció ciutadana

A més, des de la plataforma recorden que aquest espai verd és un enclavament clau per a la biodiversitat i la connexió entre Sant Llorenç del Munt i Collserola, i dóna alternatives de lleure a la ciutadania de grans nuclis urbans com Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze, Sabadell, etc., alliberant altres indrets com Collserola, altament transitats, sobre tot en temps de confinament per la Covid-19.

La caminada sortirà des de tres poblacions diferents

L'excursió sortirà des de tres municipis diferents. A Rubí el punt de trobada serà a les 10:30 h a la plaça Doctor Guardiet, a Sant Cugat a les 10 h a la plaça Octavià, i a Sant Quirze a les 10 h a l'encreuament de Can Barata i la C-1413a de Rubí. L’organització recorda que caldrà respectar la distància i portar la mascareta.

La gran via verda dels Alous

Membres de Rubí d'Arrel i l’Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), entitats impulsores de la plataforma, defensen l’important valor biològic d’aquesta zona verda i expliquen que la connexió del torrent i la bassa dels Alous, dos indrets al sud de l'actual camp de golf, podrien convertir-se en una gran via verda dels Alous.

A més, aquesta via verda també connectaria amb el parc de Ca n'Oriol de Rubí, que actualment té una gran extensió d'activitat agrària, amb la Masia de Can Sant Joan, de propietat municipal i habitada pel masover que porta les terres de Ca n'Oriol. Asseguren que aquesta proposta va ser traslladada als regidors de medi ambient i sostenibilitat de Rubí i Sant Cugat.

La plataforma també opina que els dos ajuntaments afectats haurien de constituir  un grup de treball entre ambdós municipis que compti amb la seva participació i la de la ciutadania, entitats ambientals i excursionistes de les dues poblacions i del Vallès Occidental, per planificar de forma compartida el futur parc i “per definir, protegir i conservar aquest gran espai natural a l’entorn del Torrent i la Bassa dels Alous”. Asseguren que aquest grup de treball també hauria de comptar amb la presència de l’Incasòl, propietaris dels terrenys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem