Junts per Sant Cugat reclama avançar en la millora de la riera de Saladrigues

JuntsxSTC reivindica l'obertura d'una Tresoreria General de la Seguretat Social a Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha reclamat al govern municipal un calendari per avançar en l'arranjament de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons. Durant el mandat passat, es va definir un projecte per impulsar les actuacions valorat en més de vuit milions d'euros. "És un projecte de més de vuit milions que no es pot executar de cop, però es pot preveure en fases o fer treballs per anar avançant", ha assenyalat Cristina Paraira, regidora de Junts, que reconeix que és un tema "complex" però que "no pot quedar aparcat".

"No demanem l'execució, però si el compromís del govern d'un calendari per resoldre aquest tema que és tan important", ha afegit Paraira. Conscients que l'elevat cost és una barrera complicada, des de Junts demanen al govern un calendari per afrontar l'actuació en fases. Així, presentaran una moció al ple municipal d'abril per aconseguir aquest compromís.

 

La riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons es troben majoritàriament a La Floresta, amb alguna zona a Valldoreix. Des de fa anys, els veïns denuncien el seu mal estat de conservació i reclamen actuacions de millora. Un dels problemes és que el clavegueram sovint expulsar les aigües a la superfície. El 2015, Sant Cugat es va comprometre a impulsar un projecte de millora, que es va definir i valorar en més de vuit milions d'euros, cosa que va fer que quedés aturat.

Més info: L'Ajuntament arranjarà la riera Saladrigues i el torrent de Buscarons aquest mandat

Seguretat Social a Sant Cugat

D'altra banda, Junts reivindica la necessitat que Sant Cugat disposi d’una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social per donar servei al teixit empresarial i econòmic del municipi. "Sant Cugat té dèficits obvis en la prestació de molts serveis. El municipi ha anat guanyant pes econòmic i empresarial i els serveis per donar-ne cobertura són obsolets", ha lamentat el regidor Carles Brugarolas.

Actualment, els santcugatencs han d'anar a Cerdanyola per fer tràmits relacionats amb la Seguretat Social, com el pagament de quotes o donar-se d'alta com a autònom o una empresa. Per Brugarolas, no disposar d'una oficina a Sant Cugat és un "inconvenient" que "genera manca de competitivitat".

Per tot plegat, demanaran al govern municipal d'ERC, PSC i CUP que "dugui a terme les accions necessàries per a facilitar l’obertura d’una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social". La gestió d'aquests espais depèn del Ministeri de Treball i Seguretat Social. Junts espera que tots els partits de Sant Cugat donin suport a la seva reivindicació, que portarà al ple de l'abril.

 
Comentaris

Destaquem