L'Emergència Climàtica centra la darrera sessió del Consell d'Infants 2020

La transició energètica, la mobilitat, l'alimentació, la reducció de residus i la biodiversitat són els 5 eixos amb els que s'han estructurat les propostes del Consell d'Infants

El Consell d'Infants ha presentat les seves propostes per fer front a l'Emergència Climàtica en l'acte de Cloenda que ha presidit l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, acompanyada del tinent alcalde, Pere Soler, la regidora d'Educació i Infància, Pilar Gorina, i la Sandra Casat, en representació de Junts per Sant Cugat.

Les reflexions i possibles accions presentades pel Consell giren al voltant dels cinc eixos que va presentar l'Ajuntament en el seu 'Pla d'Acció per lluitar contra el canvi climàtic'.

D'aquesta manera, algunes de les propostes en matèria de transició energètica són la instal·lació de plaques solars en els parcs, solars buits i llocs en desús, així com a tots els equipaments municipals, per tal de generar electricitat que es pogués utilitzar per a l'enllumenat del carrer, o promoure, amb ajuts econòmics, l'adaptació dels edificis per tal que el seu consum energètic sigui menor.

En el cas de la mobilitat, els membres del Consell d'Infants creuen que es podria potenciar l'ús de la bicicleta, el patinet i els desplaçaments a peu, ampliant els carrils bici i les zones de vianants, així com renovar la flota de vehicles per uns elèctrics i híbrids.

La transició alimentària és un altre dels eixos destacats on es proposa reduir el malbaratament d'aliments als menjadors escolars oferint-los a persones que ho necessitin i oferir descomptes a qui faci les compres en les botigues més properes.

Els últims dos punts tractats pel Consell d'Infants han estat el de la reducció de residus, on es contempla eliminar els envasos, gots i d'altres materials d'un sol ús en els actes públic, i el de la infraestructura verda i biodiversitat on es proposa organitzar tallers per conèixer la flora i la fauna autòctona.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut agrair l'esforç i el treball que s'ha fet "durant aquests mesos molt complicats on la rutina habitual s'ha vist canviada". A més, també ha admès que ha estat "un plaer" treballar amb tots els membres i saber que "el futur, no només de Sant Cugat sinó també del planeta, està garantit".

Per finalitzar, la regidora d'Educació i Infància, Pilar Gorina, ha destacat "la bona feina malgrat treballar a distància diferents nois i noies, de diferents centres però amb un mateix objectiu" i la Sandra Casat, de Junts per Sant Cugat, qui ha animat a tots els nois i noies a traslladar les propostes als centres escolars, companys, amics i família.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem