Punt final a la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb la intenció de créixer

Des del consistori remarquen que la sostenibilitat és una "prioritat" i que jornades com la d'aquest diumenge "no han de quedar en una anècdota"

Sant Cugat del Vallès ha commemorat el Dia Mundial sense Cotxes tallant un tram de la rambla del Celler aquest diumenge, 22 de setembre, i celebrant-hi múltiples activitats familiars per a conscienciar sobre la necessitat d'una mobilitat sostenible. Unes activitats que s'emmarquen en els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que arrencava el passat diumenge amb una pedalada.

Una iniciativa que el regidor de Mobilitat, José Gallardo ha valorat com a positiva en el tancament dels actes per la mobilitat sostenible, però anunciant que "més que un punt final, el que volem donar a entendre és que és un inici de la idea que té aquest govern que aposta per les energies renovables, per un altre tipus de mobilitat, i, per tant, conscienciar la ciutadania que és un problema global que no es resol amb una setmana, i que hem de treballar aquests quatre anys i en el futur pel canvi que necessita la ciutat".

 

Gallardo també ha valorat positivament l'alta participació de famílies en les diferents propostes, apuntant que "creiem que això es pot ampliar, i de cara a l'any vinent segurament es poden fer modificacions, no perquè no hagi funcionat, sinó perquè es pot ampliar a altres barris, diversificar les activitats i donar més força a aquestes activitats i aquestes accions", així com "no només fer accions concretes i puntuals, sinó de manera continuada, que no quedi en l'anècdota".

La rambla del Celler s'ha tallat al trànsit i s'hi han fet activitats. FOTO: C.Caballé

La rambla del Celler s'ha tallat al trànsit i s'hi han fet activitats. FOTO: C.Caballé

Per la seva banda, la regidora de Sostenibilitat i Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha destacat el fet que "la ciutadania comença a anar un pas per davant de les institucions", fent referència als diferents moviments socials que treballen per un planeta més sostenible. "De fet, ara enllacem la Setmana de la Mobilitat amb la Setmana pel Futur, una iniciativa iniciada i impulsada des de moviments organitzats que estan molt preocupats pel que s'està evidenciant que serà un problema molt important del segle XXI, i probablement el més complicat", ha destacat.

És per això que Gordó remarca que "ens hem de posar tots plegats les piles", encoratjant la ciutadania a seguir "empenyent en aquesta direcció". "Des del govern de la ciutat tenim intencions de fer un canvi en aquest sentit i de potenciar molt més tot el que és la mobilitat sostenible, i la sostenibilitat en tots els camps d'aquesta ciutat", ha dit.

 
Comentaris

Destaquem