Sant Cugat surt del nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem d'incendi

La ciutat se situa ara al nivell 2, per risc alt o molt alt d'incendi

El Departament d'Interior ha decidit rebaixar a 30 municipis i tres espais naturals les restriccions per risc d'incendis, per la qual cosa, Sant Cugat ja no estarà en el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt, a partir d'aquest dimarts 26 de juliol. Tot i això, igual que la resta de municipis del Vallès Occidental, la ciutat continuarà en el nivell 2, per risc alt o molt alt d'incendi. 

Davant la previsió d'una millora de la situació, Interior ha acordat no prorrogar les mesures restrictives que estaven vigents fins a les 23:59 hores d'aquest dilluns en 357 municipis i 11 massissos. Així, a partir d'aquest 26 de juliol es mantenen només 30 municipis de l'Alt i Baix Empordà en risc extrem per perill d'incendi, i serà en aquests on s'hauran de suspendran totes les activitats que puguin generar risc d'incendi forestal, com les acampades o les rutes vinculades a l'activitat de lleure.

Darrer dia de l'onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor per aquest dilluns davant la previsió de que es mantinguin les altes temperatures i el risc d’incendi elevat a bona part del territori. Serà però el darrer dia d'aquesta onada, ja que a partir de dimarts està previst que es normalitzin les temperatures, es recuperin les humitats i arribin alguns xàfecs.

Tot i això, Interior ha recordat que la vegetació ha quedat molt malmesa després de l'episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats. El risc es mantindrà especialment elevat a l'Empordà per l'entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades fins dimecres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem