Sis santcugatencs portaran sensors mòbils per mesurar la qualitat de l'aire

Sant Cugat participa en un projecte europeu per analitzar el nivell de contaminació de l'aire

Sant Cugat és un dels tres municipis catalans que participa en el projecte europeu NanoSen-AQM, que té l'objectiu de mesurar la qualitat de l'aire a les ciutats a través de nanosensors mòbils.

Sis voluntaris santcugatencs portaran a sobre nanosensors en els seus recorreguts diaris, per tal de mesurar la qualitat de l'aire en diferents punts de la ciutat. Quatre ho faran en bicicleta i dos a peu. A més, s'han instal·lat dos sensors fixes a la rambla del Celler i al barri de Sant Francesc.

 

És una prova pilot que s'allargarà fins al 17 de març. També s'està fent a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besós. Hi participen l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Àrea Metropolitana i la Generalitat.

El projecte NanoSen-AQM es basa en dotar les empreses i les administracions del sud d'Europa amb nanosensors de baix cost per mesurar i mostrar la qualitat de l'aire en temps real, i facilitar així el monitoratge de les dades. Els contaminants mesurats són: CO, NOx, NO2, O3, PM10 i PM2.5.

Dades per prendre mesures contra la contaminació

El regidor de Mobilitat de Sant Cugat, José Gallardo, ha emmarcat la participació en aquest projecte europeu en l'aposta per la "mobilitat sostenible" de la ciutat. Les dades ens ajudaran a prendre les mesures per millorar la qualitat de l'aire, en cas que la contaminació fos elevada.

Elena Veza, tècnica del servei d'emergència climàtica de l'Àrea Metropolitana, ha destacat que el fet que els sensors estiguin en moviment permetran obtenir dades de més punts de la ciutat. A més, ha apuntat que les dades es compararan amb les de l'estació de la Generalitat a Sant Francesc per validar-les.

 
Comentaris

Destaquem