Vaixella comestible, l'invent d'una santcugatenca contra el plàstic d'un sol ús

La santcugatenca Laura Gispert ha creat una vaixella comestible per substituir la de plàstic d'usar i llençar i fer-la d'usar i consumir

La santcugatenca Laura Gispert, exalumne del Grau de Disseny d'Elisava ha creat un concepte de vaixella que té per objectiu acabar amb el plàstic d'un sol ús en els àpats. Gispert ha creat una vaixella, formada per coberts i gots, comestible. Així doncs, després d'utilitzar-la per ingerir els aliments en qüestió, la vaixella també es pot consumir.

Voilà, així s'anomena la vaixella, està formada per gots, coberts i plats fets a base de farina, aigua i llavors, que incorporen color gràcies a tints vegetals naturals. Gràcies a aquesta idea, la santcugatenca ha estat guardonada amb el primer premi del programa Innofood 2020 impulsat per Barcelona Activa i Mercabarna, pel qual ha percebut 12.000 euros.

La coberteria comestible de Voilà, creada per la santcugatenca Laura Gispert. FOTO: Cedida

La coberteria comestible de Voilà, creada per la santcugatenca Laura Gispert. FOTO: Cedida

Un producte sostenible

I és que, a més, si l'usuari decideix no menjar-se la vaixella, desapareix en 30 dies. L'objectiu del producte és substituir el plàstic d'un sol ús per un producte sostenible, eficient i innovador i oferir una experiència gastronòmica que aporti valor nutricional, sabor i noves textures.

Una idea que neix a la universitat

Voilà va néixer del Treball de Final de Grau de Laura Gispert, exalumna del Grau de Disseny a Elisava. Gispert va investigar el mercat actual i es va adonar que altres països ja fabriquen vaixelles comestibles, però, en general, no ofereixen una experiència gastronòmica agradable.

En un mes Voilà sortirà al mercat amb l'objectiu de substituir el plàstic d'un sol ús. Empreses del sector i consumidors podran comprar la vaixella i coberts comestibles per tenir una nova experiència gastronòmica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem